Burs başvuruları 14 Ağustos'ta başlıyor

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu burs desteği için başvurular 14 Ağustos Çarşamba günü (yarın) başlıyor.

Burs başvuruları 14 Ağustos'ta başlıyor

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Belediyesi’nin eğitim desteğinden faydalanma şartları belirlendi. Üniversite öğrencileri burs başvuruları 14 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Şartlar!

Üniversite Öğrencileri Bursu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kendisi veya ebeveynden birisinin ikamet adresi Bartın Merkez Mahallerinde olmak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan üniversitelerde lisans ya da ön lisans öğrencisi olmak, ara ve son sınıf öğrencilerinin dönem başarı ortalamasının; puan sistemine göre en az 53, not sistemine göre en az 2 olması, eğitim için maddi yardıma ihtiyacı olmak, 25 yaşından gün almamış olmak şartları aranacak.

Başvurular şahsen yapılacak

Başvurular 14 Ağustos –6 Eylül Tarihleri arası alınacak olup, başvuru yeri olan Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binası içerisinde yer alan burs başvuru merkezine şahsen yapılacak.

İstenecek belgeler

Başvuru yapacak üniversite öğrencilerinden; Öğrenci Belgesi (Üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler için ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi), E-Devlet üzerinden veya öğrenci işlerinden E-imzalı Transkript (Ara sınıf (2. sınıf ve üzeri) öğrencileri için zorunludur.), varsa engelli sağlık raporu, varsa Şehit veya Gazi yakını / Gazi Belgesi, vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler için yüzde 100 Burslu (Tam Burslu) olduğunu gösterir belge, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile) ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (İkametgâh), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Ailede çalışan tüm fertlerin gelir durumunu gösteren maaş bordrosu, varsa muhtarlıktan alınacak olan fakirlik belgesi, Adli Sicil Kaydı belgesi, 2 Adet Vesikalık fotoğraf, varsa ailenin veya kendisinin kira sözleşmesi, Burs Başvuru Formu, Burs Taahhütnamesi istenecek.

Kimler başvuru yapamaz

Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler, yüksek lisans veya doktora öğrencileri, açık öğretim veya uzaktan eğitim öğrencileri, yüz kızartıcı bir suç sebebi ile hüküm giyen öğrenciler burs için başvuru yapamayacak.

ıştı.