Bir günde 3 can kaybı

Bartın'da vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor!

Bir günde 3 can kaybı

Bartın’da korona virüs tedavisi görmekte olan 3 kişi daha hayatını kaybetti.
Covid19 vakalarında artış gözlenilen Bartın’da ilk defa bir günde 3 kişi, virüs nedeniyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre Bartın pandemi hastanesinde tedavi gören H.T., A.Y. ve İ.Ç. isimli yaşları 88, 71 ve 65 olan 3 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Bartın’da ilk defa bir günde 3 can kaybı yaşandı.
Şu ana kadar yaklaşık 40 kişi koronadan vefat ederken vaka sayılarındaki artış korkutuyor.
Covid polikliniğinde yoğunluk yaşanıyor
Son 24 saatte 3 kişinin hayatını kaybettiği Bartın’da Covid polikliniğine günde 350’den fazla kişi muayene ve test yaptırmak için başvuruyor. Test sayıları 3 kat artarken son bir haftadır günlük pozitif vaka sayısı 200 civarında seyrediyor. Hastanede 100’ün üzerinde covid tedavisi gören hasta olduğu ve 20 kişinin yoğun bakımda tedavi altına bulunduğu öğrenildi.  
Korona Tedbirleri arttırıldı
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında olağanüstü toplanarak yeni tedbir kararları aldı. 
-Vatandaşların yoğun olduğu alanlarda maske çıkartıp sigara içmek yasaklandı. 
-Pozitif vaka ve bu vakaların temaslılarının takibinin kolaylaşması adına bu kişilere barkotlu hasta bilekliği takılmasına karar verildi. 
-24 Eylül’den itibaren Bartın genelinde tüm resmi kurumlara girişte zorunlu olan Hes kodu sorgulaması şehir merkezi başta olmak üzere ilçe ve beldelerdeki tüm açık veya kapalı semt pazarlarının girişlerinde de zorunlu hale geldi.
-Valilik gönüllük esasına göre “14 gün bize yeter” parolası ile mümkün oldukça evde kalın kampanyası başlattı.