Bilim ve Teknoloji Tutkunlarına Uluslararası Platform

BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Başvuruları Başladı: Bilim ve Teknoloji Tutkunları Bir Araya Geliyor

Bilim ve Teknoloji Tutkunlarına Uluslararası Platform

Bartın Üniversitesi (BARÜ), 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği ile yedinci kez bilim ve teknolojiye ilgi duyan katılımcıları ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl uluslararası boyuta taşınan etkinlikte, “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı odaklı projeler ön planda olacak. Etkinliğe katılmak isteyenler için başvurular başladı ve proje özetleri 11 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Bilim ve Teknoloji Tutkunlarına Uluslararası Platform

Bartın Üniversitesi, 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı ile bilim ve teknoloji alanında farkındalığı artırmayı ve gençleri geleceğe yönelik yenilikçi projeler geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl ilk defa uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Bartın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi önemli paydaşların katılımıyla organize ediliyor.

Proje Başvuruları 11 Ekim'e Kadar Devam Edecek

BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında düzenlenen bu büyük etkinlik için proje başvuruları başladı. Proje özetlerinin en geç 11 Ekim 2024 tarihine kadar “projepazari.bartin.edu.tr” adresinden gönderilmesi gerekiyor. Başvuruların ardından yapılacak ön değerlendirme sonuçları ise 18 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Dereceye giren projeler, 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenecek etkinlikte sergilenecek ve başarılı projelere toplamda 285 bin TL ödül dağıtılacak.

İki Gün Sürecek Festivalde Projeler Sergilenecek

Festival kapsamında projeler iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Türkiye’nin bilim ve teknoloji temelli kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen bu etkinlikte, farklı eğitim kademelerinden öğrenciler ve katılımcılar projeler hakkında bilgi alabilecek. Ayrıca, proje sahipleri ile sektör temsilcileri bir araya getirilerek, projelerin fikirden ürüne dönüşüm sürecinde iş insanları tarafından finanse edilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi sağlanacak.

Yarışma Temaları ve Başvuru Şartları Belirlendi

Bu yılki BARÜ Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nda yarışmalar, Bilim Kurulu tarafından belirlenen temalar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Yarışma temaları arasında “Akıllı Malzemeler ve Endüstriyel Uygulamaları”, “Akıllı Sağlık Uygulamaları”, “Akıllı Teknolojiler”, “Bulut Teknolojisi”, “Büyük Veri ve Analitik”, “Dijital Dönüşüm”, “Enerji Teknolojileri”, “Katmanlı Üretim”, “Kimyasal Teknolojiler”, “Nesnelerin İnterneti”, “Otonom Robotlar”, “Siber Güvenlik”, “Simülasyon”, “Sürdürülebilir Çevre ve Şehircilik”, “Yatay ve Dikey Entegrasyon” gibi konular yer alıyor. Ayrıca, lise kategorisinde de projelerin yarışmaya katılımı teşvik edilecek.

“Benim de Bir Fikrim Var” Diyen Herkes Davetli

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin “Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğuna katkı sunmaya kararlı olduğunu belirtti. Rektör Uzun, “Türkiye’nin daha iyi bir dünya için sözünü yükseltmesi yolunda durmadan çalışıyoruz. Bölgesel odaklı çalışmalarımızla önemli başarılara imza atarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Ar-Ge Proje Pazarı etkinlikleriyle ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi üniversitemiz çatısı altında bir araya getirmeye davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Projelerin Katma Değeri Yüksek Ürünlere Dönüşmesi Hedefleniyor

Rektör Uzun, bu yıl etkinliği uluslararası düzeyde düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Kazanımlarımızı iş birliği ve güç birliği içerisinde yarınlara aktarmak istiyoruz. Gerçekleştirilecek bu etkinlikle birlikte, sunulan projelerin sektör temsilcilerinin dikkatini çekeceğine ve projelerin yüksek katma değerli ürünlere dönüşeceğine inanıyorum. Türkiye’nin bilim ve teknoloji temelli kalkınma hedeflerine ulaşması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Bartın Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiye verdiği önem, bu yıl da geniş katılımlı ve uluslararası bir etkinlik ile bir kez daha vurgulanıyor. BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı, geleceğin teknoloji ve inovasyon liderlerini bir araya getirerek, bilimsel çalışmaların somut sonuçlara dönüştüğü bir platform olmaya devam edecek.