Belediyeden halka 61 bin 980 maske

COVİD-19 virüs salgını tedbirleri kapsamında esnaf ve vatandaşlara maske desteği veren Bartın Belediyesi 36 gün içinde 61 bin 980 adet maske dağıtımında bulundu.

Belediyeden halka 61 bin 980 maske

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen COVİD-19 virüs salgınına karşı seferberlik ilan eden Bartın Belediyesi şehrin bir çok noktasında gerçekleştirmiş olduğu dezenfekte çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara maske desteği de veriyor. Bartın Belediyesi virüs salgınına karşı aldığı tedbirler ve mücadelesi süresince, 65.400 adet maske satın alırken, 8.100 adet maske ise belediyeye bağışlandı. 61.980 Adet maske esnaf ve vatandaşlara, 11.520 adet maske ise belediye personellerine verilerek toplam 73.500 adet maske ile virüsle mücadele kapsamında dağıtıldı.

Her Salı ve Cuma Günleri Maske Dağıtılıyor

Her Salı ve Cuma günleri kurulan Kapalı Pazaryeri, Galla Pazarı ve semt pazarlarını bir gece önceden dezenfekte eden Bartın Belediyesi pazarların kurulması ile hem pazarcı esnafına hem de pazara maskesiz gelen vatandaşlara maske dağıtıyor. Ayrıca alışverişin yoğun olduğu pazaryerleri çevresinde ki esnaflara da maske verilerek uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor. Enfeksiyonun bulaşma riskinin yüksek olduğu toplu taşıma araçlarının da dezenfektesini gerçekleştiren Bartın Belediyesi, Halk Otobüsleri başta olmak üzere minibüs duraklarına da maske desteği vermeye devam ediyor.

Esnaflara Belediye Desteği

Ülkemizde ve dünya ülkelerinde son derece etkili olan koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı kararlı bir şekilde mücadelesini sürdüren Bartın Belediyesi esnaflara da maske desteği veriyor. Alışverişin yoğun olduğu caddeler ile Sanayi Sitesi esnaflarına maske dağıtılırken, virüsle mücadele kapsamında maske dağıtımları devam edecek.

Marketlerde hem kontroller yapılıyor hem de maske dağıtılıyor

COVİD-19 virüs salgınını önlemeye yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Bartın Belediyesi kent merkezinde ki marketlerde de çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Marketlere maskesiz gelen vatandaşlara belediye ekiplerince maske verilerek sosyal mesafe kuralı hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor.  Ekipler ayrıca marketlerde  fiyat-etiket kontrolü gerçekleştiriyor.

Akın, “destek olan tüm bağışçılara teşekkür ediyorum “

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Tüm dünya gibi ülkemizde zor bir süreçten geçiyor.  Bu süreci en az hasarla atlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz.  Düzenli olarak yürütmüş olduğumuz dezenfekte çalışmalarının yanı sıra halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de maske dağıtımı çalışmamız. Halkımızın yoğun kullandığı alanlarda maskesi olmayan vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza maske dağıtımında bulunuyoruz. 36 gün içinde 61 bin 980 adet maskeyi esnaf ve vatandaşlarımıza, 11 bin 520 maskeyi ise personellerimize olmak üzere 73 bin 500 maske dağıtımında bulunduk. Bu maskelerin 65 bin 400’ü beledimizce alınırken, 8 bin 100 maske ise bağış yolu ile belediyemize ulaştırıldı. Bu süreçte halkımıza destek olan tüm bağışçılara teşekkür ediyorum. ” dedi.

Umumi tuvaletler dezenfekte ediliyor

Bartın Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan umumi tuvaletlerde dezenfekte çalışması yapıldı.

Bartın Belediyesi tarafından Covid – 19 virüsü nedeniyle yapılan tedbir ve önlem çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan 13 ayrı umumi tuvalet dezenfekte edildi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini hala sürdüren covid – 19 virüsü nedeniyle tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bartın Belediyesi olarak Bartın Valiliği koordinesi ile üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. Bu kapsamda kent merkezimizde bulunan umumi tuvaletlerimizde dezenfekte çalışması yapıyoruz. Ülkemizin üzerinde bulunan virüs tehdidi son bulanan kadar yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Sokak hayvanlarını unutmuyoruz”

Bartın Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına son bir ayda 4 ton 365 kilogram mama dağıttı. Başkan Akın, “Bizlere ihtiyaç duyan dostlarımızı unutmuyoruz” dedi.

Covid – 19 Virüsü nedeniyle kapanan lokanta ve restoranlar ile birlikte insan yoğunluğunun azalması ile sokak hayvanlarının beslenme sorunu yaşamaması için Bartın Belediyesi tarafından 4 ton 365 kilogram mama dağıtıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 40 ayrı beslenme noktasına bırakılan mamalar ile sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçları karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Sokak hayvanlarımızı sadece bu süreçte değil, her dönem fazlasıyla düşünerek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyemizde sokak hayvanları için faaliyetlerini sürdüren ekiplerimiz tarafından ameliyat da dahil olmak üzere her türlü sağlık ihtiyacı ve beslenme ihtiyacını karşılıyorduk. Bu süreçte de sokakta yaşayan hayvanlarımızın beslenme sorunu yaşamamaları için mama dağıtım noktalarını ve mama oranlarını artırdık. Sokakta yaşayan ve bizlere ihtiyaç duyan dostlarımızı unutmuyoruz. Bu süreçte Belediyemizce son bir ayda 40 beslenme noktasına 1.245 kilogram kedi, 1.620 kilogram köpek maması konularak sokakta yaşayan hayvanların beslenme ihtiyaçları giderildi. Ayrıca Belediyemizce dernek ve gönüllülere 1.500 kilogram kedi ve köpek maması verildi” dedi.