Belediyede korona mücadelesi tam gaz

Çin'in Wuhan kentinden çıkan ve tüm dünyaya yayılan covid19 virüsü, çok sayıda can kaybına ve insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Yaşanan bu küresel sağlık sorununun önüne geçmek ve önlem almak amacıyla ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren çeşitli çalışmalarla tedbirler alan Bartın Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Belediyede korona mücadelesi tam gaz

COVİD-19 salgını tedbirlerini en üst seviyeye çıkartan Bartın Belediyesi, tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bünyesinde oluşturulan ekipler, vatandaşların ortak kullandığı alanlar başta olmak üzere belirlenen program şehrin dört bir yanında tedbirler almaya devam ediyor.

3380 Kez Araç Dezenfeksiyonu Gerçekleştirildi

Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla olağanüstü önlemler alarak şehrin birçok noktasında tedbir amaçlı çalışmalar yürüten Bartın Belediyesi kurmuş olduğu Araç Dezenfeksiyon İstasyonunda M ve H Plakalı tüm minibüsler, ticari taksiler ve kamu kurumlarına ait araçları dezenfekte etmeye devam ediyor. 19 Mart tarihinde hizmet vermeye başlayan Araç Dezenfeksiyon İstasyonunda 06 Nisan tarihine kadar 3380 kez araç dezenfeksiyonu gerçekleştirildi. Araç Dezenfeksiyon İstasyonu haftaiçi saat 08.30-20.00 Pazar Günleri ise 08.30-18.00 saatlerinde hizmet vermektedir.

Maske Dağıtıldı, Bilgilendirme Yapıldı

Halkın ortak kullanım alanların her türlü tedbiri alan Bartın Belediyesi, Salı ve Cuma günleri kurulan Galla Pazarı, Kapalı Pazaryerleri ve semt pazarlarında satış yapan vatandaşlara maske dağıtımında bulundu.  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve Zabıta Müdürlüğü personeli ile Davut Fırıncıoğlu Caddesi, Şadırvan Caddesi ve Bartın Belediyesi Özel Halk Durağı ile çevresinde ki esnaflara maske vererek uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yollar ve Çöp Konteyneri Dezenfekte Ediliyor

COVİD-19 virüs salgınına karşı ilk günden beri etkin bir mücadele sergileyen Bartın Belediyesi, kent merkezi ve mahallerde yürütmüş olduğu yol ve kaldırım yıkama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin bir çok noktasını dezenfektan maddelerle yıkayarak dezenfekte eden ekipler çalışmalarını Gölbucağı Mahallesi’ne bağlı cadde ve sokaklarda devam ettiler. Ayrıca ekipler Gölbuca Mahallesi’nde ki çöp konteynerini de Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan maddelerle yıkarak temizlediler.

29 Günde 1300 Kg. Kedi, 1500 Kg. Köpek Maması Dağıtıldı

Şehrin birçok noktasında COVİD-19 virüs salgını tedbir çalışmalarını sürdüren Bartın Belediyesi, bir yandan da sahipsiz hayvanlarda destek olmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor. Bartın ve İnkumu Tatil Beldesinde kurmuş oldukları hayvan beslenme noktalarını hergün kontrol eden Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tedbirlerin uygulanmaya başladığı günden bu yana 29 günde 1300 kg. kedi, 1500 kg. köpek mamasını beslenme noktalarına bıraktı.

Akın, “Kurallara Uyarak Bu Süreci Çok Daha Kolay Aşacağız”

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” COVİD-19 virüs salgının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren halkımızın ortak kullanım alanları başta olmak üzere tüm mahalle ve sokaklarımızda önlem amaçlı çalışmalar yürütüyoruz.  Bizlerin yapmış olduğu çalışmalar kadar halkımızın da bu süreçte çok dikkatli olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın ise yapılan uyarıları dikkate almaları gerekiyor. Kurallara uyarak bu süreci çok daha kolay aşacağız. “ dedi.