Belediye teyakkuzda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kodla uyarılarda bulunulan iller arasında yer alan Bartın'da bulunurken Bartın Belediyesi, tüm birimleriyle teyakkuza geçti.

Belediye teyakkuzda

Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) Koordine Sağlıyor

Sağanak yağışın başladığı il andan itibaren koordinasyon sağlayarak, çalışmalara yön veren Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) 7/24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Cemal Akın yaşanan yoğun yağışın vatandaşları olumsuz yönde etkilememesi, vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla gece boyunca çalışmaları yakından takip etti. Başkan Akın, “Meteoroloji’den alınan bilgiler doğrultusunda ilimizde etkili olması beklenen yağışlara karşı belediye olarak, 13 kepçe, 20 motopomp, 3 ekskavatör, 1 vidanjör, 3 kuka, 1 bot, tüm kamyon ve kamyonetlerimiz, 5 cankurtaran ve 250 personelimizle BAHMER’de teyakkuz halindeyiz.

İlimizde yaşanan kuvvetli sağanak yağış nedeni ile olası su taşkınlarından vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Belediye Başkan Yardımcılarım, Daire Müdürlerim ve görevli personelimizle saat 03:30’da toplandık. Oluşabilecek her türlü riske karşı Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi’nde (BAHMER) hazır bulunuyoruz. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 7/24 görevdeyiz. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları her an Belediyemizin 0378 2273811 nolu telefonunu arayabilirler” dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın, Sabahın ilk saatlerinde ırmak kenarlarımızdaki su seviyelerini kontrol etti. Akın, “Gece boyu ekiplerimizin sürdürdüğü kontroller devam etti. Bazı noktalarda hasar gören yol ve kaldırımlarımızın onarımları hızla yapılacak. Irmak kenarlarına yakın ikameti ve işyeri olan vatandaşlarımızdan can ve mal güvenlikleri için dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Başkan Akın Olay Yerinde İnceleme Yaptı

Belediye Başkanı Cemal Akın, sağanak yağış sebebiyle Orduyeri Mahallesinde yaşanan istinat duvarı çökmesi sebebiyle olay yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Akın, “Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan ile birlikte ilgili kurum yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaparak çevredeki yakın binaların zarar görmemesi için alınacak önlemleri kararlaştırdık. Tesellimiz bu olayda hiç kimsenin burnunun bile kanamamasıdır. Belediye olarak tüm ekiplerimizle görevimizin başındayızBüyük geçmiş olsun!” dedi. Başkan Akın, “İlimizde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Orduyeri Mahallemizde meydana gelen istinat duvarı göçmesi ile ilgili kurum ekiplerimiz olay yerinde gerekli incelemeler sonucu belediye olarak, tedbirleri alıyoruz. Tüm ekiplerimizle 7/24 esasına dayalı görev başındayız. Yoğun yağış nedeniyle kentimizin bazı noktalarında meydana gelen sıkıntılar Belediye ekiplerimizin müdahaleleri ile giderildi. Meteorolojik veriler yağışların devam edeceğini gösteriyor. Halkımızın dikkatli olmaları, ihtiyaç duydukları anda Belediyemizin 0378 2273811 numaralı telefonu arayarak bilgi vermeleri rica olunur” dedi. Sağanak nedeniyle zor anlar yaşanmaması, İlimizde etkili olan yağışlar nedeniyle su taşkını yaşanan mahallelerde Bartın Belediyesi ekipleri su tahliye işlemleri gerçekleştiriyor.

GAMER Toplandı

Bartın’da etkili olan sağanak nedeniyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında gerçekleştirilen ve tüm kamu kurum yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda vatandaşların,  yağışın olumsuz etkilerinden zarar görmemeleri amacıyla değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Cemal Akın, “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Valimiz Sayın Nurtaç Arslan başkanlığında ilimizde etkisini artıran yağışlar nedeniyle Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştiriyoruz. Kent merkezinde belli noktalarda ortaya çıkan taşkınlara karşı yapılan çalışmaların son durumunu değerlendiriyoruz. Oluşabilecek her türlü riske karşı teyakkuz halindeyiz. Süreci GAMER’de yakından takip ediyoruz” dedi.

İlan Yoluyla Uyarılarda Bulunuluyor

Bartın Belediyesi periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği anonsalar ile ilimizde yaşanan sağanak yağış sebebiyle, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını, dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durulmasını, araçların dere yataklarından uzak, yüksek bölgelere park edilmesini, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların daha güvenli alanlara alınmasını, kamu ve özel sektörde çalışanlar hariç, acil durumlar dışında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Bahçeli Geçmiş Olsun Dileklerini İletti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı telefonla arayarak, Bartın halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Cemal Akın, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli telefonla arayarak tüm Bartın halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Aşırı yağışların devam etmesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.