Belediye, 8 Mart'ı bir dizi etkinlikle kutladı

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 4 Mart Cuma günü Resim Sergisi ile başlayan etkinlikler, 8 Mart Salı akşamı gerçekleştirilen Fener Alayı Kadın Yürüyüşü ile sona erdi.

Belediye, 8 Mart'ı bir dizi etkinlikle kutladı

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 4 Mart Cuma günü Resim Sergisi ile başlayan etkinlikler,  8 Mart Salı akşamı gerçekleştirilen Fener Alayı Kadın Yürüyüşü ile sona erdi.  Kadınların toplumdaki konumunun güçlendirilmesi için farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinliklerle kadın ve aile konularına vurgu yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

90 eser sergilendi

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 4 Mart Cuma Günü Yalı Yaşam Merkezi Sanat Galerisi’nde Bartın Belediyesi Resim Atölyesi Sergisi açıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Başkan Cemal Akın konuşma gerçekleştirdi. Akın konuşmasında “Tarih boyunca her alanda başarılı çalışmalara imza atan kadınlarımız gurur kaynağımızdır. Türkiye’nin çağdaşlık yolunda devamlılığını sürdürebilmesi için, kadının, toplumsal statüsünün güçlendirilmesi ülkemizin temel önceliği olmalıdır. Bartın Belediyesi olarak bizlerde her zaman bu bilinçle hareket ettik. Bugün burada da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında Bartın Belediyesi Resim Atölyesi Sergisi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 48 kursiyer tarafından 90 eserin sergilendiği Bartın Belediyesi Resim Atölyesi Sergimiz, 20 Mart 2020 tarihine kadar açık kalacak. Tüm halkımızı bu güzel sergimizi görmeye bekliyoruz” dedi. Başkan Akın’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Belge takdim törenin ardından ise Başkan Cemal Akın ve protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kestiler.

El Emeği Göz Nuru El Ürünleri Pazarı açıldı

6 Mart Pazar günü saat 12.30’da Bartın Belediyesi Kapalı Otopark alanında El Emeği Göz Nuru El Ürünleri Pazarı Açılışı gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın projelerinden bir tanesi olan “Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında açılışı yapılan El Emeği Göz Nuru El Ürünleri Pazarı her hafta Pazar günü 10.00-18.00 saatleri arasında açılacak. Yerel ticareti her mevsim canlı tutmak için böyle bir pazarı kurduklarını belirten Başkan Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana yerel ticaretin gelişmesi adına çok sayıda etkinliğe imza attık. Gereken desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda da son olarak Bartın Belediyesi Yerel Ticareti Geliştirme Projesi kapsamında El Emeği Göz Nuru Pazarı kurduk. Her hafta Pazar günleri 10.00-18.00 saatleri arasında Bartın Belediyesi Kapalı Otopark alanında açılacak bu pazarımızda el emeğiyle üretilen ürünlerin, evlerde üretilen ve hazır olmayan gıda mamullerinin satışı yapılacak. Hanımlar evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunmaları adına bu pazarın önemi çok büyük. Pazarın tüm emekçilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kadınlara karanfil hediye etti

Açılış sonrası Başkan Akın, Kadınlara karanfil hediye ederek günlerini tebrik etti. Stantları tek tek gezen Başkan Akın, kadınların el emeği göz nuru ile yapmış olduğu ürünleri inceledi, çalışmalar hakkında bilgi alarak başarılar diledi.

“4 Kadın 1 Hikaye” isimli tiyatro gösterisi oynandı

7 Mart Pazartesi günü saat 19.30’da Bartın Belediyesi Sanat Evi’nde Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “4 Kadın 1 Hikaye” isimli tiyatro gösterisi oynandı. Belediye Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Mahalle Muhtarları ve tiyatro severlerle birlikte oyunu izleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zafer Gecegörür ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Tiyatro gösterisi sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “4 Kadın 1 Hikaye” adlı tiyatro gösterisini vatandaşlarımızla yoğun katılımlarıyla birlikte izledik. Belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman büyük önem veriyoruz. Bu anlamda da çeşitli kurs ve etkinliklerle vatandaşlara en güzel hizmetleri sunmak için “Kenti bilimle ve sanatla buluşturan belediyecilik” anlayışımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenimiz Sayın Zafer Gecegörür ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Plaket töreni düzenlendi

8 Mart Salı günü ise 12.30’da Bartın Öğretmen Evi’nde Bartın Belediyesi kadın çalışanları ve sosyal, eğitim ve iş alanında başarılı olan kadınlara yönelik yemek programı düzenlendi. Yemek programının ardından kentimize katmış oldukları değerlerden dolayı Vakıf Bank Müdürü Arzu Türker, Garanti Bankası Müdürü Demet Velioğlu, Ziraat Katılım Bartın Şube Müdürü Rahime Öztürk, Pudra Lezzet Atölyesi Sahibi Girişimci Ayşegül Püskülcü, Hemşire-Yazar Hamide Yeşilyurt, Belediye Personeli Şehir Plancısı Ebru Yıldız, Riverside Otel Restoran Sahibi Girişimci Süheyla Balık ve Ortaköy Kafe Sahibi İşletmeci Esra Özşan’a plaket taktim edildi. Kırtepe Mahallesi Muhtarı Zeynep Tozoğlu Aydın ve MEGG Dekor Firması Sahibi İşletmeci Gökçe Bayraktar il dışında oldukları için programa katılamadı.

Türkiye’nin ilk Fener Alayı Kadın Yürüyüşü düzenlendi

Etkinlikler kapsamında son olarak ise 8 Mart Salı günü 20.00’da bando eşliğinde Türkiye’nin ilk ve tek Fener Alayı Kadın Yürüyüşü düzenlendi. Millet Bahçesi’nden Belediye Bandosu’nun seslendirdiği milli marşlar eşliğinde meşalelerle hareket eden kortej, kent merkezinden yukarı çarşıdaki Atatürk anıtının önüne yürüdü. Yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 4 Mart 2022 Cuma günü Resim Sergisi ile başlayan yoğun ilginin olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Fener Alayı Kadın Yürüyüşü ile tamamlanmış oldu. Etkinliklere katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Cemal Akın; “Tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.