Belediye 5 bin maske dağıttı

Bartın Belediyesi Salı ve Cuma günleri kurulan Kapalı Pazaryeri, Galla Pazarı ve semt pazarında önlemleri üst seviyede tutuyor. Pazarcı esnafına ve alışverişe maskesiz gelen vatandaşların vücut sıcaklıkları ateş ölçerlerle ölçülüp maskesi olmayan vatandaşlara maske veriliyor.

Belediye 5 bin maske dağıttı

Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren tedbir amaçlı çalışmalar yürüten Bartın Belediyesi her Salı ve Cuma günü kurulan Kapalı Pazaryeri, Galla Pazarı ve semt pazarında çeşitli çalışmalar yürütüyor.  Bir gece önceden pazar alanları dezenfektan maddelerle yıkanırken, pazarcılar arasında ki tezgâh mesafeleri ayarlanıyor. Alışveriş için gelen vatandaşların ateş ölçerlerle vücut sıcaklıkları ölçülüp maske kontrolü yapılıyor. Maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtılırken, sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulunuluyor. Pazaryerlerinin yanı sıra çevre esnaflara da maske desteği sağlayan Bartın Belediyesi ayrıca Pazar alanları çevresinde ki duraklara ve Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağı’nda da maske dağıtımı gerçekleştiriyor. Son olarak Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık tarafından gerçekleşen maske dağıtımında Kapalı Pazaryeri, Galla Pazarı ve çevresinde ki esnaflar,  semt pazarları,  Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağı, Kemer Meydanı’nda bulunan duraklar, Hükümet Caddesi esnafları ve kent merkezlerinde ki marketlerde 5 bin adet maske dağıtıldı.

Akın, “Sağlığınız Bizim İçin Önemli”

Covid19 virüsüne karşı panik yapmadan tedbir alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Kent merkezimizde bulunan billboardlarımıza vatandaşlarımızın önemli ihtiyaç hali olmadıkça evden çıkmamaları konusunda gerekli uyarı afişlerimizi astık. Belediye hoparlörlerimizden düzenli olarak uyarı anonslarımızı yapıyor, dezenfekte ve temizlik çalışmalarımızı her gün düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Halkımızın ortak kullanım alanlarında önlemlerimizi her geçen gün artırıyoruz.  Bu süreçte halkımızdan mecbur kalmadıkları sürece evlerinden çıkmamalarını, çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın ise sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini ayrıca resmi kanallardan yapılan uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz. Sağlığınız bizim için önemli” dedi.