BAYRAMLAŞMA YARIN VALİLİKTE

Bayramınız kutlu olsun      

BAYRAMLAŞMA YARIN VALİLİKTE

 

          

Nurdan Eroğlu

Tüm İslam alemi gibi Bartın halkı da Kurban Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bayram hazırlıklarına bugün de devam ederken il protokolü de yarın halkla bayramlaşacak. Valilik Camlı Salonda yapılacak bayramlaşma programında Bartın Valisi Nusret Dirim başta olmak üzere protokol halkla bayramlaşacak. Program 14.00’da başlayacak.

Tüm İslam alemi gibi Bartın halkı da Kurban Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bayram hazırlıklarına bugün de devam ederken il protokolü de yarın halkla bayramlaşacak. Valilik Camlı Salonda yapılacak bayramlaşma programında Bartın Valisi Nusret Dirim başta olmak üzere protokol halkla bayramlaşacak. 14.00’da başlayacak programa kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire amirleri, memurlar ve vatandaşlar katılacak. Bayramlaşma programı öncesinde ise Huzurevi ziyaret edilecek. Bu ziyaretin ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek.

ASKERİ ERKANLA DA BAYRAMLAŞILACAK

Bayramlaşma sonrasında 14.30’da Subay Gazinosunda Türk Silahlı Kuvvetleri personeliyle bayramlaşılacak. 15.00’da ise İl jandarma Komutanlığında İl jandarma Komutanlığı personeliyle bir bayramlaşma gerçekleştirilecek. En son Polisevinde İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle bayramlaşma yapılacak.

BAYRAM ALIŞVERİŞİ TAM GAZ

Diğer taraftan vatandaşlar bayram hazırlıklarına bugün de devam ediyor.  Bayram alışverişinin bu akşam geç saatlere kadar devam etmesi beklenirken şehir merkezindeki esnaf ta gece geç saatlerde kepenk kapatacak. Rengarenk bayram şekerleri ise bir hafta öncesinde tezgahlarda yerini almış durumda. Bayram şekerlerinin fiyatları kilosu 8 TL’den başlıyor. Bayramda sevdiklerine çikolata hediye etmek isteyenler içinse kutu çikolata fiyatları 20 TL’den başlıyor.

BAYRAM TATİLİNİN GÖZDESİ YİNE AMASRA

Berberler de diğer esnaflar gibi bugün fazla mesai yapacağı benziyor. Bayrama bakımlı girmek isteyen kadınların kuaförlerdeki yerini çoktan alırken erkekler de berbere gitmeyi es geçmiyor. Bayram tatilini Bartın’ın gözde turistik ilçesi Amasra’da değerlendirmek isteyen vatandaşlar ilçedeki otel ve pansiyonlarda rezervasyonlarını çoktan yapmış durumda.

OTOPARK SIKINTISI YİNE GÜNDEMDE

Bartın’da vatandaşların en şikayetçi oldukları konuların başında ise yine otopark sıkıntısı ve trafik yoğunluğu yer alıyor. Her bayram arifesinde yaşanan sıkıntıların en başlıcası olarak hafızalara kazınan durum bu bayramda da pek değişmemişe benziyor.