Batı Karadeniz Platformu, ilk toplantısını yaptı

Bartın, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Sinop ve Çankırı illerinin yer aldığı Batı Karadeniz Platformu, kuruluşunun ardından ilk kez toplandı. Toplantıda platformun son karar mercii, Batı Karadeniz Birliğinin fikir babası Sudi Topal olurken platform çatısı altında çeşitli komisyonların kurulmasına karar verildi. 

Batı Karadeniz Platformu, ilk toplantısını yaptı

Erkan Hızoğlu

Batı Karadeniz Platformu kuruluşunun ardından ilk toplantısını İstanbul Çankırı Vakfı Başkanı Selçuk Baydar ve Çankırı Dernekler Konfederasyon Başkanı Mustafa Can’ın ofisinde gerçekleştirdi.

Toplantıda hakemlik görevi platformun fikir babası Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’a verildi.

Son karar merci olarak Topal’ı seçen üyeler, platformla ilgili meselelerin Topal’a iletilmesini ve onun kararı doğrultusunda çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Hemşeri menfaati ön planda

Platformun genel sekreteri olaraksa Mesut Eryılmaz belirlendi. Eryılmaz ve Selçuk Baydar, platformun uyumlaştırıcıları olarak görev alacak ve genel sekreterlik işlemleri de bu kapsamda yürütülecek.

 Her üyenin siyasi görüşü olabileceğinin de ifade edildiği toplantıda siyasi görüşlerin platformun birlik ve beraberliğini zedeleyemeyeceği vurgulandı.

Özellikle platform içindeki ilişkilerde, hemşeri menfaatin her zaman ön planda tutulacağı kaydedildi. 

Komisyonlar kurulacak 

Platform çatısı altında komisyonlar kurulmasına da karar verildi. Buna göre Siyasi Parti Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu, Bürokrasiden Sorumlu Komisyon, Proje ve Yatırım Komisyonu ve Etkinlik Komisyonun kurulması kararlaştırıldı. Bu komisyonlar dışında başka komisyon önerilerinin de dikkate alınacağı ifade edildi. 

6 il kamuoyuna tanıtılacak

Toplantıda platformun ve etkinliklerinin basın aracılığıyla 6 ilin kamuoyuna tanıtılmasına da karara verildi.

Yapılacak etkinliklerde sanatçıların da sahne almasını kararlaştıran Platform, bir televizyon kanalında söyleşi gerçekleştirmeyi de planladı. 

Öztoprak: “Bölge insanımızı bir araya getirecek” 

Toplantıya katılan Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Kadın Komisyonu Üyesi Öztoprak, yaptığı konuşmada; “Bu akşam düzenlenen toplantıya nazik davet için içten teşekkürlerimi sunarım. Bölge insanımızı bir araya getiren ve dayanışmamızı güçlendiren bu tür organizasyonlar, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşımaktadır. Sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyacağım. Toplantıda emeği geçen herkese, ev sahibimiz meslektaşım Av. Selçuk Baydar'a, değerli federasyon ve dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Platformun etkin üyelerinden biri olan ve toplantıya kadın üyeleri de davet eden BARFED Başkanı Sabri Avcı, kadınların sosyal hayattaki önemine dikkat çekerek toplumda olduğu gibi platformun birçok çalışmasında da itici güç olacağını kaydetti.