Batı Karadeniz Bölgesinde Av Sezonu Başladı

Bartın'ın da İçinde Bulunduğu Batı Karadeniz Bölgesi İçin Av Sezonu 24 Ağustos'ta Açıldı

Batı Karadeniz Bölgesinde Av Sezonu Başladı

Bartın’ın da yer aldığı Batı Karadeniz bölgesinde av sezonu başladı. Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, avcılık yapacak kişilerin avlanma hakkını elde edebilmeleri için gerekli adımlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Avcılık Belgesi ve Avlanma İzin Ücreti

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, avlanma izin ücretinin Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırılması gerektiği vurgulandı. Avcıların, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi üzerinden gerekli izinleri alabilecekleri ifade edildi.

Av Sezonunun Başlama Tarihleri ve Av Günleri

Av sezonu, 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara bölgelerinde başlamış, 24 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde açılmıştır. 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde av sezonu başlayacaktır.

Alınan karara göre, avlanma günleri Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) yapılabilecektir. Yaban domuzu ve 1. Grup kuşlar ile 3. Grup kuşların avı ayrıca Salı günleri de yapılabilecektir.

Avlanma Usul ve Esasları

Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen avlanma usul ve esaslarına göre, avın açılış ve kapanış tarihleri, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek günlük av hayvanı limitleri, avlanma günleri ve yasaklı avlaklar belirlenmiştir. Ayrıca, av dönüşünde avcıların taşıyabilecekleri av hayvanı miktarı, avlanmada kullanılmasına ve bulundurulmasına yasak olan araçlar ve gereçler hakkında da düzenlemeler yapılmıştır.

Avcıların Dikkat Etmesi Gerekenler

Avcıların, Merkez Av Komisyonu tarafından yayımlanan 23 sayılı Karar’daki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur. Bu düzenlemeler, av sezonunun düzenli ve kontrollü bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır.