Başkan Yalçınkaya'dan 'milli birlik ve beraberlik' vurgusu!

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 'milli birlik ve beraberlik' vurgusu yaptığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında 'Milletimizin kararlı duruşu sayesinde hain girişim sonuçsuz kalmıştır. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bartın'ımızda da değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.' dedi.

Başkan Yalçınkaya'dan 'milli birlik ve beraberlik' vurgusu!

 

“Hemşehrilerimiz de bir kez daha kanıtladı”

 

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016’da milli birlik ve egemenliğimize yönelik darbe girişiminin milletimizin kararlı duruşu sayesinde sonuçsuz kaldığını belirten Yalçınkaya, yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bartın’da da vatandaşlar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm dinamiklerin, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

“Ne pahasına olursa olsun…”

Milletimizin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz’da tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini gösterdiğine dikkat çeken Başkan Yalçınkaya, mesajında şunları kaydetti:

“Milli birlik ve egemenlik şüphesiz ki bir ülkenin en kıymetli unsurudur. Ülkemizde de 15 Temmuz 2016’da milli birlik ve egemenliğimize bir saldırı gerçekleşmiş, devlet kurumları içine yuvalanan hain bir kitle tarafından sözde darbe girişimi ile devlet çökertilmek istenmiştir. Milletimizin kararlı duruşu sayesinde hain girişim sonuçsuz kalmıştır. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bartın’ımızda da değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Milletimizin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekûn olarak ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” (Haber Merkezi)