Başkan Uzun: 'Ulus'un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacak'

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, 80 yıl önce 8 Ağustos 1944 yılında ilçe olan  her bir köşesine sevdalı olduğu Ulus'un geleceğinin geçmişinden daha güzel olacağını söyleyerek '8 Ağustos 1944 yılında ilçe olan Doğa Kenti Ulus'umuzun ilçe oluşunun 80. Yıldönümünü yaşamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Doğa Kenti Ulus'umuzda bizler birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir aileyiz. Biz Ulus'umuzun her bir köşesine sevdalıyız. Sevginin ve değişimin ışığında fedakarca çalışan personellerimizle canla başla, aşkla, heyecanla çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık. Ulus Belediyesi olarak sizlere hizmet etmeninin gururunu yaşıyoruz. İnşallah Ulus'un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacaktır.' dedi.

Başkan Uzun: 'Ulus'un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacak'

Ulus’un ilçe oluşunun 80. Yılı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’ın köklü ilçesi Ulus’un ilçe olmasının üzerinden 80 yıl geçti. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ulus’un ilçe oluşunun 80’inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ulus Belediye Başkanı olarak ilçeye hizmet etmenin gururunu yaşadığını ifade eden Uzun, Doğa Kenti Ulus’ta birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir aile olduklarını söyledi.

Her bir köşesine sevdalı olduğu Ulus’ta sevginin ve değişimin ışığında fedakarca çalışan personeliyle canla başla, aşkla, heyecanla çalıştıkları bir yılı daha geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Uzun, Ulus’un geleceğinin geçmişinden daha güzel olacağını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Ağustos 1944 yılında ilçe olan Doğa Kenti Ulus’umuzun ilçe oluşunun 80. Yıldönümünü yaşamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Doğa Kenti Ulus’umuzda bizler birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir aileyiz. Biz Ulus’umuzun her bir köşesine sevdalıyız. Sevginin ve değişimin ışığında fedakarca çalışan personellerimizle canla başla, aşkla, heyecanla çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık. Ulus Belediyesi olarak sizlere hizmet etmeninin gururunu yaşıyoruz. İnşallah Ulus’un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacaktır. Bu vesile ile Ulus ilçemizde bu zamana kadar görev yapmış, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, daire ve kurum amirleri, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür eder, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara uzun ve sağlıklı ömürler dileyerek Doğa Kenti Ulus’umuzun ilçe oluşunun 80. yıl dönümünü kutluyor, hemşehrilerimiz için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”

Adını, 11. yüzyılda bölgeye yerleşen Bozulus Türkleri’nden veya paylaşmak anlamına gelen “üleşmek” fiilinden aldığı rivayet edilen Ulus, Bartın ile aynı tarih ve kültür derinliğini yaşıyor. Ulus, doğa harikası Uluyayla, Ardıç ve Gezen Yaylaları, büyüleyici Ulukaya Şelalesi ve birbirinden ilginç doğal güzellikler sergileyen mağara, şelale ve kanyonlarla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.