Başkan'dan önemli mesajlar: 'Şehre yakışır, dirençli, mücadeleci bir takım'

Bartın'da spor camiasının merakla beklediği Bartınspor'un Olağan Genel Kurulunda Serkan Yurtaçan, bir yıllık aranın ardından 3'üncü kez başkan seçildi. Bartınspor'un yeni Başkanı Serkan Yurtaçan, kongrede yaptığı konuşmada önemli mesajlar verirken 'Bundan önce 2 yıllık bir yönetimim oldu. Birinde grup şampiyonluğundan sonra playoffta elendik, sonrasında da sondan ikinci hafta şampiyonluktan koptuk. 25 yıldır bu takım BAL liginde amatöre demir atmış durumda. Bartınpsor'la beraber BAL liginde başlayan takımların birçoğu şuan 3. Lig'de, 2. Lig'de hatta Süper Lig'de olanlar bile var. Şampiyonluk ayrı bir nokta ama şehre yakışır, dirençli, mücadeleci bir takım oluşacağını garantisini verebilirim. Şampiyonluk olur mu olmaz mı bunun garantisini hiçbir zaman veremeyiz.' diyerek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Bartınspor'un kentin en önemli markalarından olduğunu dile getiren AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, alt yapı eksikliğine dikkat çekerken Bartınspor'u hedeflerine ulaştırmak için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan'dan önemli mesajlar: 'Şehre yakışır, dirençli, mücadeleci bir takım'

Bartınspor’da Serkan Yurtaçan dönemi 3. kez başladı

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) ilimizi temsil eden Bartınspor, Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Keser, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Akın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmail Cem Akyol, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, delegeler ve sporseverler katıldı.

 

Divanın belirlenmesiyle başlayan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından faaliyet ve denetim raporları okunarak ibra edildi.

 

Ardından ise yeni başkanın belirleneceği seçimlere geçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde Bartınspor Başkanlığına bir yılın ardından yeniden seçilen Serkan Yurtaçan görevi Murat Yıldırım’dan devraldı.

Bartınlı birçok gencin geçtiğimiz sezonda Bartınspor’da forma giydiğini hatırlatan Murat Yıldırım, “Bizler, yönetim olarak kulübün başarısı için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Kulübümüzde şimdiye kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kenan Dursun başkanımızdan devraldığım Bartınspor Başkanlığı benim için çok büyük onur ve gururdu. Kulüpte başkanlık yapmak gerçekten ateşten bir gömlek. O nedenle yeni dönemde yönetimde olacak arkadaşlara sahip çıkın, onlara değer verin. Kulüp Başkanlığı yaptığımız dönemde çok güzel günlerimiz oldu. Yeni arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

“25 yıldır bu takım, amatöre demir atmış durumda”

Bartınspor’un yeni Başkanı Serkan Yurtaçan, “Bundan önce 2 yıllık bir yönetimim oldu. Birinde grup şampiyonluğundan sonra playoffta elendik, sonrasında da sondan ikinci hafta şampiyonluktan koptuk. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey vardı; hiçbir zaman ‘o sene, bu sene’ muhabbetini yapmadık. 25 yıldır bu takım BAL liginde amatöre demir atmış durumda. Bartınpsor’la beraber BAL liginde başlayan takımların birçoğu şuan 3. Lig’de, 2. Lig’de hatta Süper Lig’de olanlar bile var. Şampiyonluk ayrı bir nokta ama şehre yakışır, dirençli, mücadeleci bir takım oluşacağını garantisini verebilirim. Şampiyonluk olur mu olmaz mı bunun garantisini hiçbir zaman veremeyiz.” diye konuşurken yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

İşte yeni yönetim listesi!

Serkan Yurtaçan başkanlığındaki Bartınspor’un yeni yönetiminde; Mehmet Somaklı, Fahrettin Fırıncıoğlu, Erhan Somaklı, Yüksel Tekin, Murat Yılmaz, Alkım Tan, Selçuk Yüce, Mustafa Keleşoğlu, Soner Yürekli, Seyhan Yalçın, Orhan Tofan, Hüseyin Akmaz, Nedim Bankoğlu, Semih Sargın, Muhammet Kızılayoğlu, Arda Çalıkoğlu, Furkan Reis, Onur Özkaya, Ufuk Şahin, Ferdi Kabak, Mehmet Bekçi, Yılmaz Akdeniz, Sefayi Kanmaz, Hüseyin Boran, Murat Güner, Batuhan Ünal, Yıldıray Güngörür, Bender Topçu, Hikmet Altay yer aldı.

Denetleme Kurulu asil üyeleri; Güngör Demirdi, Taşkın Balta ve Adanan Akteki’nden oluşurken Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kurulu asil üyeleri ise Serkan Yurtaçan, Soner Yürekli, Batuhan Ünal’dan oluştu.

“Bartınspor daha iyi yerlerde olacak”

Kongrede konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartınspor’u hedeflerine ulaştırmak için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirtirken alt yapı eksikliğine dikkat çekti. Bartınspor’un kentin en önemli markalarından olduğunu belirten Aldatmaz, “Bu markaya sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu markaya hep beraber sahip çıkacağız. Bartınspor’u daha iyi yerlere taşıyacağız. Geçen sene ne dediysek bugün de aynı yerdeyiz. Ben önceki dönem kulüp başkanlığı yapan başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Herkes kendi emeğince Bartınspor’a katkı vermeye çalıştı. 20 küsur yıldan beri hedefimiz olan 3’üncü lige çıkamadık. Benim projem, gençlerle bunu 2-3 yıla yayarak güçlü bir şekilde 3’üncü lige çıkmak. Bartın’da futbolun gelişmesi için il genelindeki bütün antrenörlerimizle, kulüp yöneticilerimizle bir araya geldim. Yaptığımız değerlendirmelerde Bartın’da futbolun gelişebilmesi için eskisi gibi kulüp sayısını artırmak için, tek sahamızın Ömertepesi olmaması için semt sahalarının olmasını kararlaştırdık. Aileler çocuklarının gözlerinin önünde olmasını istiyor. Geçmişte Bartınspor’un başarısı bu şekilde olmuştur. Bu kapsamda semt sahalarını, köy sahalarını artıracağız. Bartınspor da bunun lokomotifi konumundadır, olmaya da devam edecektir. İnşallah Bartınspor da daha iyi yerlerde olacaktır. Olması için de biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.