Başkan Çakır: 'Kül baca gazlarından kurtulacağımız günler yakın' 

Amasra'daki doğalgaz çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, 'Dört mevsim havası temiz, doğası yeşil, denizi mavi Çeşm-i Cihan'ı kucaklayacağımız, kül baca gazlarından kurtulacağımız günler yakındır' derken kentin merkez mahalleleri dışındaki çalışmalarda sona yaklaştıklarını söyledi. Başkan Çakır, Amasralılara sabır ve anlayışları için de teşekkür ederken üst yapı konusunda gelen şikayetlere de yanıt verirken üst yapıya başlanılması için belirli bir süre geçmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Çakır: 'Kül baca gazlarından kurtulacağımız günler yakın' 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçede devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunurken gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Merkez mahalleleri dışındaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Başkan Çakır, doğalgaz çalışması tamamlanan mahallelerde ilgili birimler tarafından üst kaplama çalışmalarına başlandığını kaydetti.

İlgili hatların gaz testlerinin zaman aldığını ve çalışma hatlarındaki dolgu malzemesinin çökmesi için belli bir süre geçmesi gerektiğine dikkat çekerek üst yapı konusunda gelen eleştirilere yanıt veren Çakır, sabır ve anlayışları için Amasra halkına teşekkür etti.

“Dört mevsim havası temiz, doğası yeşil, denizi mavi Çeşm-i Cihan’ı kucaklayacağımız, kül baca gazlarından kurtulacağımız günler yakındır” diyen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; “Bartın Milletvekilimiz Av. Aysu Bankoğlu ve Yusuf Ziya Aldatmaz’ın katılımıyla kepçesi ilk defa vurulan doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. İlgili hatların gaz testleri zaman alıyor ve çalışma hatlarındaki dolgu malzemesinin çökmesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor.

Kentimizin merkez mahalleleri dışındaki çalışmalarda sona yaklaşmış durumdayız. Doğalgaz çalışması tamamlanan mahallelerimizde ilgili birimlerimiz tarafından üst kaplama çalışmalarına başlamış haldeyiz. Kentimizin geleceği için çok önemli olan bu süreçte anlayışınız ve sabrınız için Amasra halkından ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Dört mevsim havası temiz, doğası yeşil, denizi mavi Çeşm-i Cihan’ı kucaklayacağımız, kül baca gazlarından kurtulacağımız günler yakındır.” ifadelerini kullandı.