Başkan, burs alacak öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi

'Hiç çekinmeden beni arayın' diyerek numarasını verdi

Başkan, burs alacak öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, burs almaya hak kazanan öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Yalçınkaya, kendi numarasını da verirken, herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kendisini aramalarını istedi.

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan üniversite öğrencilerine eğitim desteği için hak kazanan öğrenciler belli oldu.

Başkan Yalçınkaya, geçtiğimiz gün burs almaya hak kazanan öğrenciler ve aileleriyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki konferans salonunda bir araya geldi.

Hem verdikleri sözleri yerine getirmenin hem de gençlerin eğitimine destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yalçınkaya, öğrencilere ve ailelerine hitap ederek bir konuşma gerçekleştirdi.

“Katkı vereceğimiz için çok mutluyum”

Önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi hedeflenen burs desteği için her yıl yeniden başvuru alınacağını belirten Başkan Yalçınkaya, gençlerin her zaman yanında olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Bugün burada Bartın Belediyesi olarak Bartın ve ülkemiz için eğitime destek olabilme amacıyla başlattığımız bir proje için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Belediye başkanı seçilir seçilmez de bu göreve geldiğim andan itibaren gençlerimize verdiğimiz sözü unutmayarak onlara verdiğimiz sözü yerine getirmek için Bartın Belediyesi olarak Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz sözü yerine getirmek için çalışmalarımızı yürüttük. Bugün de geldiğimiz noktada siz değerli gençlerimizin eğitimlerini bir nebze de olsa katkı vereceğimiz için çok mutluyum.

Gerçekten eğitim toplumların ve devletlerin lokomotif gücüdür. Eğitimi iyi olan, eğitim kapasitesi yüksek olan devletler ve toplumlar hak ettikleri yere daha kolay geliyorlar. Bugün burada bizden burs alan gençlerimiz inanıyorum ki bu bursların haklarını verecekler. Onlar da ailelerine faydalı olmak için, bir meslek sahibi olmak için ve her şeyden önce de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne faydalı bir birey olmak için bu bizim küçük olsa onlara verdiğimiz şansı iyi kullanarak kendilerini iyi yetiştirecekler.

“Gençlerimize güveniyorum”

Ülkemiz için kendi aldıkları eğitimlerin sonucunda edinecekleri mesleklerinde başarılı olarak önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Çünkü gençler, yılmadan, usanmadan, kimseden korkmadan, çekinmeden o hak ettikleri başarıyı yakalama konusunda bence her zaman başarılı olmuşlardır. Bu nedenle de gençlerimize güveniyorum.

Bartın’da bu ilk defa yapılıyor. Özellikle Bartın Belediyesi olarak bir sosyal belediyecilik anlamında ilk defa Bartınlı gençlerimize, üniversitede okuyan gençlerimize gelir gruplarına göre ihtiyacı olan özellikle gençlerimize bir maddi anlamda destek sağlamak için bu burs projesini hayata geçiriyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında da bence çok önemli bir çalışma bu proje. İnşallah gençlerimiz bizim bu karınca kararınca da olsa az da olsa onların eğitimine katkı sağlayacak. En azından eğitimlerini yaparken hani bir kaygı duymadan, en azından Bartın Belediyesi'nin her ay bize muntazam olan burs yardımı, gelecek düşüncesi içerisinde daha rahat derslerine kendi verip daha rahat bir çalışma imkanı içerisinde olacaklarını düşünüyorum.

Bizlerin size tanıdığı bu fırsatları iyi değerlendirirseniz ben inanıyorum ki yaşamınız güzel olur, kaderiniz güzel olur. Tüm dileğim; yolunuz bahtınız açık olsun güzel olsun. Her şey gönlünüzce olsun.

Her yıl yeniden başvuru alınacak

Biliyorsunuz başvurular her sene tekrar alınacak. Yani bugün bu bursu hak eden arkadaşlarımız seneye tekrar başvurusunu yapacaklar veya bu sene alamayan öğrenci kardeşlerimiz seneye, şartlarını sağladıkları anda da tekrar başvurularını yapacaklar. Yapılan bu başvurular sonucunda eğer sayımız çok fazlaysa kura çekerek her sene 250 öğrencimize bu bursumuzu vereceğiz. İnşallah bugün hak ettiğiniz bursu ilerleyen yıllarda da size vermenin gururunu ve mutluluğunu yaşarız. İnşallah sizlerle birlikte yeni arkadaşlar da, yeni gençlerimiz de bu burslardan faydalanma imkanı bulurlar. Böylelikle de biz de sizlerin eğitimine verdiğimiz bu küçük katlıyla mutlu oluruz. Biz de sizlerin başarılarına ortak olmak istiyoruz.

“Beni çekinmeden arayın”

Bundan sonraki sürecinizde eğitim hayatı süreciniz sürecinde sizlerin ihtiyaç duyduğu her konuda yanınızda bilmenizi isterim. Sadece bir belediye başkanı olarak beni görmeyin. Bir Rıza Yalçınkaya olarak ve eski bir belediye başkanınız, eski bir milletvekiliniz, Rıza amcanız, Rıza abiniz olarak görün ve her sıkıntıya girdiğinizde bir şeye ihtiyacınız olduğunda lütfen beni çekinmeden arayın. Hiç çekinmeyin.”

Program sonundan üniversite öğrencileriyle sohbet eden Başkan Yalçınkaya, öğrencilere kendi numarasını da verirken, herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kendisini aramalarını söyledi.

Bin TL’lik burslar, 15 Ekim’de öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.