Başbakanın müjdesi kafaları karıştırdı

Hasankadı yolundan vaz mı geçildi?

Başbakanın müjdesi kafaları karıştırdı

Nurdan Eroğlu

Sis nedeniyle uçağı havaalanına inemediği için Bartın’da miting yapamayan ve telekonferansla Cumhuriyet Meydanına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdesi Bartın’da kafaları karıştırdı. Yıldırım, Bartın-Safranbolu yolunun duble yol olarak yapılacağını söyledi. Yıldırım’ın bu ifadesi Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinde yapılması planlanan Bartın-Karabük yolundan vaz mı geçildiği sorusunu gündeme getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, uçağı sis nedeniyle Saltukova Havaalanına inemediği için Bartın’da Cumhuriyet Meydanında miting gerçekleştiremedi. Yıldırım, Bartın’da miting yapamasa da meydana Sinop’tan telekonferans yöntemiyle canlı bağlandı. 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, Bartınlılara müjde vermeyi de ihmal etmedi. Yıldırım, “Şimdi sıkı durun size yeni bir müjdem var. Bartın-Safranbolu arasındaki yolu da bölünmüş yol haline getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KAFALAR KARIŞTI

Binali Yıldırım’ın Bartın’a verdiği bu müjde kafaları karıştırdı. Çünkü Bartın-Karabük yolunun Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinden geçmesi planlanıyordu. Konuyla ilgili ilk açıklamayı Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan yapmıştı. Erdoğan “Karayolları Bölge Müdürüne yaptığım ziyarette aslında sevindirici bir haber de almış olduk. Herkesin bildiği gibi hükümetimizin Bartın-Karabük yolunun duble yol şeklinde yapılması yönünde çalışmaları ve çabaları bulunuyor. Bölge Müdürümüzün görüşü ise bu yolun Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında olması yönünde ve bu şekilde bir çalışma başlatmış durumda. Eğer duble yol Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında geçerse Beldemiz kalkınacaktır. Bizde kör noktadan çıkacağız” demişti.

KARAYOLLARI YOLUN HASANKADI’DAN GEÇECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise İl Koordinasyon Kurulu’nda daha önce Kozcağız yoluyla (Karabük-Yenice Ayrımı)  ilgili yaptığı açıklamada “Toplam uzunluğu 38,87 kilometre olan projenin 2,20 kesimde SK tek yol çalışmaları devam etmektedir. Bu hattın bölünmüş yol yapılabilmesi için kılavuz plan ve harita çalışmaları devam etmektedir. Yani Bartın’ı Karabük’e bölünmüş yol olarak bağlama fikrimiz var. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Uzmanlarımız arazide gerekli çalışmaları yapıyor. Proje hayata geçerse Bartın-Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük yolu bölünmüş yol olacak” ifadelerinde bulunmuştu.

Başbakan Yıldırım’ın bu açıklamasıyla birlikte Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinde yapılması planlanan Bartın-Karabük yolundan vaz mı geçildiği sorusunu gündeme geldi.