BARÜ, öğrencilerini otogarda karşıladı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2024-2025 Akademik Yılı başlangıcı dolayısıyla farklı şehirlerden gelen öğrencilerini otogarda karşıladı.

BARÜ, öğrencilerini otogarda karşıladı

Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi dünyanın 65 farklı ülkesinden de öğrencileri bulunan Bartın Üniversitesi (BARÜ) her yıl olduğu gibi yeni eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerini Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminalinde karşıladı.

BARÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen karşılama programıyla öğrencilerin şehre ve üniversiteye uyumu noktasında destekleyici bir adım atıldı.

Bu kapsamda otogarda kurulan stantla öğrencilere hem üniversite hem de şehir hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca 2024-2025 Akademik Yılı başlangıcı dolayısıyla Bartın’a gelen öğrencilerin üniversiteye ait servis araçlarıyla yurtlarına ulaşımları da sağlandı. Program kapsamında öğrencilere bilgilendirici broşürler de verilerek soruları cevaplandırıldı.

“Titizlikle çalışıyoruz”  

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da karşılama programına katılarak öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtip öğrenciler ve aileleriyle sohbet ederek iyi dileklerini iletti.

BARÜ’lü öğrencilerin tüm çalışmaların merkezinde yer almaları noktasında büyük özen gösterdiklerini de dile getiren Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir ortamda eğitim görmesi için titizlikle çalışıyoruz. En kıymetli bileşenimizin öğrencilerimiz olduğu farkındalığıyla akademik ve idari insan kaynağımız başta olmak üzere tüm bileşenlerimizle daima gençlerimizin yanında olmaya, onlara yol arkadaşlığı yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle BARÜ ailesine katılan tüm öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz diyor, gelecek yolculuğunda birlikte yol alıp birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum.” diye ifadeler kullandı.