BARÜ'nün vizyon projeleri CNN TÜRK'te konuşuldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, CNN Türk yayınında üniversitenin BİRUS projesi başta olmak üzere bölgesel kalkınma odaklı çalışmaları ve sunduğu imkânlardan bahsetti.

BARÜ'nün vizyon projeleri CNN TÜRK'te konuşuldu

 

 

CNN Türk’ün ilgiyle takip edilen “Tercih Zamanı” programına konuk olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Gazeteci Cem Seymen’in “Benim için çok önemli bir konu çevre ve sürdürülebilirlik. Kaynakların sürdürülebilir bir şekilde yarınlara aktarılması için Bartın Üniversitesi ne yapıyor?” sorusuna cevap veren Rektör Uzun, Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasının hedeflendiği projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Uzun, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın uhdesinde yürütülen projemiz Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Yaklaşık 3 yıl süren bir çalışma ve değerlendirmenin sonucunda projemiz başladı. Ülkemizde taşkın ve su kıtlığı noktasında yapılan çalışmalara katkı mahiyetinde bir planlama ile ilerliyoruz. Devlet Su İşleri ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün yaptığı çok güzel işler var. Biz ise bu çalışmalara katkı sunmaya ve bölgemizin önemli konularından biri olan iklim değişikliği sürecinde uyum ile dayanımı artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Farkındalığımızı artırmayı hedefliyoruz”

Bartın ili ve Bartın Çayı Havzasının su döngüsündeki ani değişimlere uyumunun güçlendirilmesi başta olmak üzere kuraklık ve sürece dair farkındalık çalışmalarıyla yoğun programda ilerlediklerini kaydeden Rektör Uzun, “Şehrimizdeki kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde devam eden ‘Su Verimliliği Seferberliği’ çalışmalarına uyum içerisinde stratejilerimizi hayata geçiriyoruz. Ülkemiz sanılanın aksine su stresi yaşayan bir ülke. Bu noktada da farkındalığımızı artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üreten Üniversite”

Rektör Uzun, programda BARÜ’nün Türkiye’nin en çok öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu aktararak “Üreten Üniversite” doğrultusunda elde edilen kazanımların ülkemizin geleceği için oldukça değerli olduğunu kaydetti.

BARÜ’yü büyük bir aile olarak gördüklerini de ifade eden Rektör Uzun, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, uluslararası sıralamalar ile bu yıl düzenlenecek 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarına kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı. (Haber Merkezi)