BARÜ ile SGK İl Müdürlüğü arasında 'Emekliler Yılı' kapsamında protokol imzalandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından emeklilere yönelik yapılacak faaliyetlerde iş birliğinde bulunulması hedefiyle düzenlenen protokolde imzalar atıldı.

BARÜ ile SGK İl Müdürlüğü arasında 'Emekliler Yılı' kapsamında protokol imzalandı

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) oluşturduğu nitelikli eğitim ekosistemi ve geliştirdiği bilim altyapısını paydaşlarıyla yürütmek üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla imzaladığı iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

“2024 Emekliler Yılı-Türkiye Yüzyılının Emektarları” projesi kapsamında Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile emeklilere yönelik yapılacak çalışmalar, projeler ve programları içeren bir protokol hazırlandı.

Hayat boyu öğrenmenin önemi vurgulandı

Protokol, Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve SGK Bartın İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel tarafından imzalandı. Emeklilerin refahını ve yaşam kalitelerini artırmanın en önemli öncelik olduğu belirtilen toplantıda, bireylerin aktif yaşlanmalarını desteklemek amacıyla hayat boyu öğrenmenin önemi vurgulanarak oluşturulan eğitim programları hakkında görüş alışverişi yapıldı.

‘Emekliler Yılı’ iş birliği protokolü imza töreninde konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ‘Üreten Üniversite’ anlayışlarında yaş sınırı olmadığını, sadece gençleri değil toplumun tüm kesimlerini kapsadıklarını vurguladı.

“Çeşitli faaliyetler ve eğitim programları düzenleyeceğiz”

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrenmenin ve üretmenin yaşı olmadığı farkındalığımızla hem emeklilerimizin tecrübelerinden yararlanmak hem de potansiyellerini kullanabilmelerini sağlamak üzere anlamlı bir protokol imzaladık. Bu kapsamda emeklilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, sosyalleşmelerine imkân sağlayacak çeşitli faaliyetler ve eğitim programları düzenleyeceğiz. Gelecek nesillere örnek olan emeklilerimiz ile gençlerimiz arasında kültürel miras ve kuşaklararası aktarım üzerine çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu düşüncelerle imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizde iş birliği içerisinde hareket edilmesi ve yarınlarımıza değer katma hedefiyle ortak çalışmalar yapılması konusundaki teşvikleri için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yakın ilgi ve kıymetli katkıları için Bartın SGK İl Müdürümüz Sayın Mustafa Şaban Çengel ile birlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ise, geliştirilen iş birliğinin önemine değinerek emeklilerin üniversite içerisinde daha nitelikli eğitim almaları ve üretkenliklerini artırmaları hedefiyle imzalanan protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“2024 Emekliler Yılı-Türkiye Yüzyılının Emektarları” protokolü

“2024 Emekliler Yılı-Türkiye Yüzyılının Emektarları” protokolü ile emeklilerin; BARÜ kütüphanelerinden faydalanmaları, emeklilere yönelik seminerler ve çeşitli akademik etkinliklerin düzenlenmesi, BARÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SGK iş birliği içerisinde farklı alanlarda eğitim ve sertifika programları hazırlanması sağlanacak. Ayrıca alanında uzman/usta olan emeklilerin kendi alanlarıyla ilgili programlarda ders vererek öğrenciler ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilmesine olanak tanınacak. Emeklilerin ilgi alanlarına yönelik uzaktan eğitim programları düzenlenecek ve emekliler yabancı dil eğitim programlarından da faydalanabilecek. (Haber Merkezi)