BARÜ, 3'üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ), uluslararasılaşma hedefleri kapsamında hazırlanan Erasmus+ KA171 Projesi ile 3'üncü yılında da hibe desteği almaya başardı.

BARÜ, 3'üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

 

Güçlü bir adım daha!

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki ülkelere öğrenci ve personel hareketliliği imkânını sunan Erasmus+ KA171 Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bu yıl da desteklenmeye uygun görüldü.

Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda 32 ülkeden 130 üniversite ile iş birliğine giden BARÜ’de Erasmus+ KA171 Programı ile kabul edilen projeyle güçlü bir adım daha atılmış oldu.

İlk olarak 2022 yılında kabul edilen projesiyle 6 ülke, sonraki yıl 11 ülke ile Erasmus ICM ortaklıkları kuran BARÜ, 2024 yılında ise 6 ülkeyle daha iş birliğine gidecek. Böylece 3 yılda aldığı hibe tutarını 206 bin 187 Euro’ya çıkaran BARÜ’de; bu yıl Filistin, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Malezya ve Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarıyla deneyimleri paylaşarak artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

“Sürdürülebilir bir gelişim hedefliyoruz”

Üniversitenin uluslararasılaşma hedeflerinin adım adım ilerlettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tüm bileşenlerimizle birlikte kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimi artırarak araştırma ve bilgiyi paylaşma yönünde gayret gösteriyoruz. Ülkemizin nitelikli temsiline katkı sağladığımız bu süreçte, aynı zamanda standardı daha da yükselen yükseköğretim alanında sürdürülebilir bir gelişim hedefliyoruz. Yaptığımız projeler, uluslararası ortaklı yayınlar ve değişim programlarıyla eş güdümlü ilerlettiğimiz bu stratejilerimizi yarınlara daha güçlü taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“İş birliği ve güç birliği yaparak ileriye taşıyoruz”

Rektör Uzun, eğitim, araştırma ve topluma katkı uygulamalarının uluslararası ve kültürlerarası çalışmalarla desteklenmesinin önemine de atıfta bulunarak “Niteliksel büyümeye odaklanarak her geçen gün daha da artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş birliği ve güç birliği yaparak ileriye taşıyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Uluslararası projelerdeki yakın ilgileri ve iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Başkanımız Sayın İlker Astarcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca daha iyiye ulaşma doğrultusundaki kıymetli destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)