Bartınspor'dan muhteşem dönüş

Ligin 12. Haftasında evinde Kastamonu Özel İdare Köyhizmetlerispor'la karşılaşan Bartınspor, Berkay Yüksel'in 33 ve 82. Dakikada attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Lider Sincan Belediyespor'un deplasmanda Haymana Belediyespor'a 2-1 yenilmesi üzerine Bartınspor, aldığı bu 3 puanla muhteşem bir geri dönüş yaptı ve yeniden grubunda liderliğe yükseldi.

Bartınspor'dan muhteşem dönüş

Bölgesel Amatör Lig’in 12’inci hafta programı 20 Şubat Pazar günü oynanan 5 karşılaşma ile tamamlandı. BAL ligi 5.Bölge 2.Grup’ta şampiyonluk kovalayan Bartınspor 12.hafta sahasında Kastamonu Özel İdare Köyhizmetlerispor’u konuk etti. 11.haftayı lider kapatan Sincan Belediyespor 12.hafta maçında deplasmanda Haymana Belediyespor’la karşılaştı. Bartın Atatürk Stadı’nda Bartınspor ile Kastamonu Özel İdare Köyhizmetlerispor arasında oynanan zorlu mücadeleden Bartınspor 2-1 galip ayrıldı.Bartınspor zorlu maçtan galibiyet ve 3 puanla ayrılırken puanını 29’a yükselterek ligin zirvesine yerleşti. Haftaya lider olarak giren Sincan Belediyespor deplasmanda Haymana Belediyespor’a 2-1 yenilerek üçüncü mağlubiyetini alırken, puan cetvelinde ikinciliğe geriledi.

Maçı Onurcan Dolğun yönetti

BAL Ligi 5.Bölge 2. Grup’ta şampiyonluğu hedefleyen Bartınspor, ligin 12.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kastamonu özel İdare Köyhizmetlerispor’u konuk etti. Bartın Atatürk Stadı’nda Bartınspor- Kastamonu Özel İdare Köyhizmetleri spor mücadelesini İstanbul Bölgesi hakemlerinden Emrah Asil Büyükyıldırım, Muammer Emre,Batuhan Sarıgül yönetti. Karşılaşmanın dördüncü hakemlik görevini ise İstanbul bölgesi hakemlerinden Onurcan Dolğun yaptı.

İlk yarı soyunma odası 1-0 galip gitti

Bartın Atatürk Stadı’nı tıka basa dolduran Bartınspor taraftarı 90 dakika boyunca takımına büyük destek verdi. Karşılaşmaya Ahmet Arat, Mahsun Kara, Aykut Karaman, Batuhan Özduran, Samet Göker, Sefa Aktepe, Muhammet Demir, Furkan Birdal, Berkay Yüksel, İbrahim Utku İnce, Hasan Cankurt 11’i ile maça başlayan Bartınspor ilk dakikalarda oyunun kontrolünü eline aldı. İlk dakikalarda baskılı ve atak bir oyun sergileyen kırmızı-siyahlı ekip oyunu sürekli yarı sahada oynadı. Özel İdare Köyhizmetlerispor Bartınspor’un baskılı oyunu karşısında zaman zaman uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Orta sahadan organize geliştirilen ataklara Berkay Yüksel, İbrahim Utku İnce, Hasan Cankurt ve Muhammet Demir ile pozisyonlara giren Bartınspor, 33.dakikada ani gelişen atakta İbrahim Utku İnce’nin akıl dolu pasında topla buluşan Berkay Yüksel topu filelerle buluşturdu. Geri kalan dakikalarda iki ekipte girilen pozisyonları değerlendirmedi ve ilk yarı 1-0 Bartınspor’un üstünlüğüyle tamamladı. İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan kırmızı-siyahlı ekip 3 net pozisyondan Berkay Yüksel (2) ve Muhammet Demir ile yararlanamadı.

7 dakikalık uzatma!

Karşılaşmanın ikinci yarısında Bartınspor etkili oyununu sürdürdü. Farkı artırma çabası içerisinde olan kırmızı-siyahlı ekip, ikinci yarıda da oyunun büyük bölümünde rakibi karşısında üstün bir oyun sergiledi. Zirve yarışında geri kalmak istemeyen Özle İdare Köyhizmetlerspor zaman zaman etkili kontrataklarla rakip kalede gol aradı. Oyunun her alanını iyi kullanan Bartınspor, rakibe etkili pers uygulayarak organize atak şansı vermedi. Oyunun kontrolünü sürekli elinde tutmaya çalışan kırmızı-siyahlı ekip, 82.dakikada orta sahadan Sefa Aktepe ile gelişen atakta İbrahim Utku İnce’nin Berkay Yüksel’i ceza saahsı içerisinde topla buluşturdu. Berkay Yüksel ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:2-0. Maçın normal süresi Bartınspor’un 2-0’lık üstlüğüyle geçilirken maçın hakemi 7 dakikalık uzatma verdi. Uzatma bölümünün 1.dakikasında Kastamonu Özel İdare Köyhzimetlerispor kazanılan serbest atıştan bulduğu golle aradaki farkı bire indirdi. Maçın geri kalan uzatma bölümünde gol olmayınca maç 2-1 Bartınspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

Sincan deplasmanda mağlup oldu

Maçın 2.yarısının son bölümünde oyundan çıkan ve iki golün asitsini yapan İbrahim Utku İnce 2. Sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu yarıda Bartınspor baskılı oyununu sürdürdü. Rakibe orta sahada yaptığı etkili presle rakibine çok fazla topla oynama şansı vermedi. Karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrılan Bartınspor, haftaya lider giren Sincan Belediyespor’un deplasmanda Haymana Belediyespor’a 2-1 kaybetmesi üzerine bir haftalık aranın ardından yeniden liderliğe yükseldi. Sincan Belediyespor ligde bu sezon üçüncü mağlubiyetini alırken grupta ikinci sıraya indi.

Yeniden grubun lideri

Bartınspor’da kaeci Ahmet Arat, savunmada kaptan Aykut, Mahsun Kara, Batuhan Özduran, yeni transfer Samet Göker, orta saha da Sefa Aktepe, Furkan Birdal, Ereğli Beledieyspor’dan transferi gerçekleştirilen İbrahim Utku İnce kanatlarda oynayan Muhammet Demir, Hasan Cankurt ve ileri uçta Berkay Yüksel 90 dakika gösterdikleri performansla taraftarın alkışını aldı.  Bartınspor’un Krd.Ereğli Belediyespor’dan geçen hafta transfer ettiği İbrahim Utku İnce ve Gönesespor’dan transfer ettiği Samet Göker 90 dakika müthiş bir performans gösterdi.

Bartınsporun Karadeniz Ereğli Belediyespor transfer ettiği İbrahim Utku İnce takımıyla çıktığı ilk maçında oynadığı futbol ve mücadeleci hırsıyla taraftarın şimdiden kalbinde taht kurdu Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından taraftar futbolcuları uzun süre alkışlayarak tezahüratta bulundu. Futbolcular ve teknik heyet alkışlarla soyunma odasına gitti.