Bartınlı 3 isimden yeni yasama yılı mesajı

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Meclis'in yeni yasama yılı açılış toplantısına Adalet Bakanı ve AK Parti eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ankara'daki törene katılırken CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi oturumu nedeniyle Fransa Strazburg'da olduğu için açılışa katılamadı. Ancak, Bartınlı 3 isim de yeni yasama dönemi için mesaj yayımladı.

Bartınlı 3 isimden yeni yasama yılı mesajı

Tunç ve Aldatmaz, Ankara’da; Bankoğlu, Fransa’da

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Açılışta yaptığı konuşmada, yeni yasama yılının hayırlı, uğurlu ve milletin hayrına çalışmalara vesile olması temennisinde bulunan Kurtulmuş, milletvekillerine yeni yasama yılı dolayısıyla başarılar diledi.

TBMM'nin, fikri tartışmalarının yapıldığı bir ortam olduğunu belirten Kurtulmuş, geçen yıl Genel Kurul ve komisyonlarda bin 512 saat çalışıldığını, 73 kanun ile 54 TBMM kararının kabul edildiğini bildirdi.

Yoğun, meşakkatli ve nezaketli bir çalışmaya rağmen bir kaç oturumda ortaya çıkan kaba, hakaret içeren yıkıcı sözler ile kavga görüntülerinin TBMM'nin mehabetine yakışmadığını, yapılan fedakar çalışmalara gölge düşürdüğünü söyleyen Kurtulmuş, yeni dönemi nezih bir üslup ve demokratik olgunlukla sürdürmeyi ümit ettiğini kaydetti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni yasama döneminde de Meclis'e büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek şunları söyledi:

Meclisimiz sadece yasama ve denetim fonksiyonunu yerine getiren bir kurum olmanın ötesinde demokrasimizin, milli birlik ve kardeşliğimizin de teminatı olan, en önemli güvencesi olan kurumlarımızın başında geliyor. Özellikle günümüzün bölgesel ve küresel kriz, çatışma ve kaos ortamının getirdiği şartları göz önüne alındığında, içinde bulunduğumuz coğrafyada artık şirazesi kaçmış bir şekilde İsrail'in saldırgan tutumlarının devam ettiği bir ortamda Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu aşikardır. Bu çerçevede, TBMM'de görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımızın, bütün siyasi parti gruplarının ve bütün farklı kimliklerin bu birlik beraberlik ruhuna ciddi şekilde katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum.

Milletimizin hayrına olacak yasa çalışmalarına hep beraber katkı vereceğimiz gibi Türkiye'de önemli bir merhaleyi aşacağımızı ümit ettiğimiz yeni Anayasa çalışmalarıyla da demokrat, katılımcı, kuşatıcı, özgürlükçü ve güçler ayrımını esas alan yeni bir anayasa ile Türkiye'ye nefes aldırmak da mümkün olacaktır. Yine aynı şekilde Meclisimizin üstüne düşen önemli ödevlerden birisi de gerçekten etkin ve kaliteli bir yasama sürecinin ortaya çıkması ve yasama kalitesinin artırılması için Meclisin çalışmalarını daha ilerleteceğini düşündüğümüz çağdaş bir İçtüzüğün yapılabilmesi için de siyasi partiler olarak bir araya geleceğiz.”

Tunç: “Başarılı bir yasama yılı diliyorum”

Adalet Bakanı ve AK Parti eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, tüm milletvekillerine başarılı bir yasama yılı dileyerek toplantı sonrasında sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışına katıldık. Yeni yasama yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizde, toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğine yürekten inanıyorum. Aziz milletimizin temsilcileri olan tüm milletvekillerimize başarılı bir yasama yılı diliyorum.” dedi.

Aldatmaz: “Genel Kurul çalışmalarımıza başlıyoruz”

Yeni yasama yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek Meclis’teki 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılışı Özel Oturumuna katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Genel Kurul çalışmalarına başladıklarını ifade ederken “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşen 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılışı Özel Oturumundayız. Bugün itibariyle Genel Kurul çalışmalarımıza başlıyoruz. Rabbim ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlara vesile eylesin.” dedi.

Bankoğlu: “Vatandaşlarımız hayat pahalılığına çözüm bekliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi oturumu nedeniyle Fransa Strazburg’da olduğu için açılışa katılamadı. Fransa’da olması nedeniyle TBMM'nin 28’inci Dönem 3’üncü Yasama Yılı açılışına katılamadığını belirten Bankoğlu, yeni yasama yılında vatandaşların hayat pahalılığına çözüm beklediğini vurgulayarak “TBMM'nin 28’inci Dönem 3’üncü Yasama Yılı açılışında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi oturumu nedeniyle Strazburg'dayız. Yeni yasama yılında vatandaşlarımız tarihimizin en ağır yoksulluğuna ve hayat pahalılığına çözüm bekliyor. TBMM çatısı altında var gücümüzle yoksulluğa, adaletsizliğe, AKP'nin vatandaşa kulak tıkayan vurdumduymazlığına ve vergilerin yandaşlara aktarılmasına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.