Bartın'ın istihdam ve kalkınma sorunu konuşuldu

Araştırma platformu mu oluşturulacak?

Bartın'ın istihdam ve kalkınma sorunu konuşuldu

Haber Merkezi

Bartın Üniversitesinde Bartın İlinin İstihdam ve Kalkınma Sorunlarına Çözümleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Bartın’ın istihdam ve kalkınma sorunları konuşularak, çözüm önerileri değerlendirildi.

Bartın Üniversitesi tarafından ‘Bartın İlinin İstihdam ve Kalkınma Sorunlarına Çözümleme ve Değerlendirme” üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin görevlerinden biri de şehrin sosyal ve kültürel gelişimin yanında ekonomik gelişimine de katkı sağlamak olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, “Gerçekleştirilen toplantıyla ilimizde tarım ve sanayinin gelişmesine ve ihtiyaçlara uygun meslek elemanlarının yetişmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Sanayi, tarım başta olmak üzere tüm hizmetlerde modernleşmeyi, üretimde artışı sağlayacak çalışma ve programların konuşulması gerekiyor. Bu kapsamda ilimiz hakkında sürekli araştırma, inceleme ve gerektiğinde projeler geliştirmek üzere bir platform oluşturulması planlanmaktadır” dedi.

Rektör Kaplan’ın yönettiği toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili M. Şaban Çengel, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden Muhsin Bayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Sadık Kelez ve Emine Sancar, Ticaret İl Müdür Vekili Serpil Yüzlü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Orman İşletme İl Müdürü Selahattin Yanık, Bartın Liman Başkanı Haydar Gökçe, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, Hak İşçi Sendikası İl Temsilcisi Zeki Töngür, BAKKA Yatırım Destek Ofisinden Ferdi Köse, Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Erturan Asiloğulları ve akademisyenler katıldı.