Bartın Üniversitesi'nde uzaktan eğitim başladı

Bartın Üniversitesi'nde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 17 bin aşkın öğrenci ve 536 ders sorumlusuyla uzaktan eğitime başlandı.

Bartın Üniversitesi'nde uzaktan eğitim başladı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla Bartın Üniversitesi’nde eğitim-öğretimin sekteye uğramaması için tüm hazırlıklar tamamlanarak, ‘Uzaktan Eğitim Sistemi’ne geçildi. Bu kapsamda 2017 yılından bu yana süren yatırımlar neticesinde tüm altyapı ve bilişim sistemleri konusunda hazırlıklarını tamamlayan Bartın Üniversitesi’nde 17 bini aşkın öğrenci ve 536 öğretim elemanı sisteme tanımlandı.

Yükseköğretim kurumlarında, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından hızlı bir şekilde test yayınlarına başlayan Bartın Üniversitesi’nde elde edilen yüksek başarı oranının ardından ilk dersler gerçekleştirildi.

Uzaktan eğitimin açılış dersini Rektör Uzun yaptı

Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte ilk ders işlendi. Bartın Üniversitesi’nde 17 bini aşkın öğrenciye hizmet verecek sistemde ilk dersi ise Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun verdi.

Türkiye'nin bütün dünya gibi zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Rektör Uzun, “Hepiniz içinde bulunduğumuz bu zor dönemde tüm Türkiye’ye örnek olacak bir hassasiyet gösteriyorsunuz. Evlerinizde kalarak, fedakârca çalışan sağlıkçılarımıza, ülkemizde gösterilen bu önemli mücadelede ‘Sorun küresel, mücadele ulusal’ diyerek destek veriyorsunuz. Bizler de bu süreçte sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak ve ‘Her anı birbirimizden öğrenerek’ devam ettiğimiz bu yolculukta yalnız bırakmamak için var gücümüzde çalışıyoruz. Uzaklaştıkça yakınlaşıyor ve aramızdaki mesafeleri gönül bağımız ile geleceğe olan inancımız birlikte kapatıyoruz” dedi.

İlk dersler akıllı sınıflarda işlendi

Bartın Üniversitesi Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bünyesinde yer alan akıllı sınıfta işlenen ilk derse 100 öğrenci katılım sağladı. Rektör Uzun, Türkiye’nin birçok ilinden öğrenciyi aynı platform altında buluşturan sistem üzerinden üniversitede uzaktan eğitim noktasında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Rektör Uzun, “YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamızın önderliğinde oluşturulan vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, bugün 17 bini aşkın öğrencisine uzaktan eğitim verecek gerekli altyapı ve donanıma sahiptir. Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ise dijitalleşen dünya şartlarının önemi üzerine kurulan bir dizi çalışmaları ifade etmektedir. İşte bu noktada, kalite odaklı yaklaşımımızla, öğrencilerimizi tüm çalışmalarımız merkezine alarak bu süreci eğitim noktasında da en iyi şekilde atlatacağımızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Evde Kal Uzaktan Eğitim Al

Bu zorlu günleri birlikte aşarak, birlikte başaracaklarına olan inancını da dile getiren Rektör Uzun, “’Evde Kal, Uzaktan Eğitim Al’ sloganıyla devam edeceğimiz bu süreci, alanında yetkin akademik insan kaynağımızın destekleri ve siz değerli öğrencilerimizin özverili duruşuyla faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz.  İçinde bulunduğumuz durum ve yaşadığımız çağ itibariyle değişime ayak uydurmanın başarıya ulaşmak için en önemli etken olduğunu hatırlatmak istiyorum. İnanıyorum ki bu zorlu günleri birlikte aşacak ve birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

“Evde kalmaya devam ediyoruz”

Rektör Uzun, öğrencileri mümkün olduğunca evden çıkmamaları konusunda da uyararak, sağlık çalışanlarının gösterdiği özverili tutuma destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Rektör Uzun, “Akademik ve idari insan kaynağı, öğrencileri ile mezunlarının mensubu olduğu Bartın Üniversitesi ailesi geleceğe yönelik kararlı adımlar atmaya devam edecektir. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, evde kalmaya devam ettikleri bu süreci en verimli şekilde değerlendirelim. Bizler burada sizler için gece gündüz çalışıyoruz arkadaşlar, sizler de geleceğimiz için evde kalmaya ve bizi takip etmeye devam edin” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin soruları yanıtlandı

Rektör Uzun, ilk ders kapsamında farklı bölümlerden katılım sağlayan öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yaklaşık 40 dakika süren derse yoğun ilgi gösteren öğrenciler, kısa zamanda hizmete sunulan sistem ve süreci geçiş konusunda yapılan ayrıntılı bilgilendirmelerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.