Bartın Üniversitesi Kütüphanesi hizmete hazır

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi kütüphanesi hizmete hazır olduğunu açıkladı. Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde inşa edilen kütüphanenin bölgenin en büyük, en prestijli kütüphanesi olduğunu ifade eden Tunç, '7 milyon 831 bin elektronik yayın, 78 bin 471 Kitap, 528 basılı dergi ile öğrencilerimize hizmet verecek olan bu önemli yatırım yaklaşık 20 Milyon TL'ye mal oldu' dedi.

Bartın Üniversitesi Kütüphanesi hizmete hazır

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi kütüphanesi hizmete hazır olduğunu açıkladı.   Milletvekili Tunç, Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri arasında, tek kütlede en geniş kullanım alanına sahip olan Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar kampüsünde inşa edilen kütüphanenin 10 bin 600 metrekare arazi üzerine kurulduğunu söyledi. Tunç, “Bartın Üniversitesi kütüphane binasında araştırmacıların rahat ve nitelikli bir ortamda çalışmalarını yapabileceklerini imkanlar yer alıyor. Genel koleksiyon, süreli yayınlar, danışma kaynakları, gazete, nadir eserler, kitap dışı materyal salonlarının yer aldığı kütüphanede ayrıca tek kişilik ve grup çalışmalarının yapılabileceği odalar yer alıyor. İnternet salonlarının da olduğu kütüphane binasında, toplantı odası, konferans salonu ve sergi alanı da bulunuyor. Sinema salonu ise ziyaretçilerin kültür ve eğitim çalışmalarında kullanılabileceği önemli bir yer olarak tasarlanan bina engellilere de uygun olarak projelendirildi.” Dedi.

“Engellilere uygun projelendirildi”

Engellilere uygun olarak projelendirilen kütüphane binasında zemin ile birlikte 4 katın yer aldığını ifade eden Tunç, “Türk Standartlar Enstitüsü’nün belirlediği ölçütler göz önünde bulundurularak engellilere uygun olarak projelendirilen kütüphane binasında zemin ile birlikte 4 kat yer alıyor, tüm katların buna göre tasarlandığı kütüphanede Görme engelliler için ayrı okuma salonları oluşturuldu. Sadece sağlıklı bireyler için değil, engelliler için ise ergonomik malzemeler tercih edildi. Sonuç olarak proje, engelli kullanıcıların yapının bütün imkânlarından faydalanabilecekleri şekilde düşünüldü” şeklinde konuştu.

“24 saat kullanılabilecek”

Kütüphaneyi öğrenciler ve üniversite personelinin dışında araştırmacıların da kullanabileceğini kaydeden Yılmaz Tunç, “Milyonlarca materyalin yer alacağı Kütüphane binasından öğrenciler ve üniversite personelinin dışında araştırmacılar 24 saat kullanabilecekler. Kütüphanemiz Bartın Üniversitesi’ne, öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve yararlanacak herkese hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.