Bartın Üniversitesi 6 farklı takımla TEKNOFEST Hack İstanbul'da

Bartın Üniversitesi Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA) üyesi öğrencilerinden oluşan 6 takım, farklı ülkelerden yarışmacıların katıldığı 'Siber Güvenlik CTF Hack İstanbul Yarışması' ön elemelerinde büyük bir başarı elde ederek yarı finale yükseldi.

Bartın Üniversitesi 6 farklı takımla TEKNOFEST Hack İstanbul'da

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TEKNOFEST etkinliğinin bir parçası olarak 30 Temmuz’da düzenlenen ‘Siber Güvenlik CTF Hack İstanbul Yarışması’ ön elemeleri tamamlandı. Dünyanın dört bir tarafından yarışmaya katılan 170 takım arasında kıyasıya girişilen rekabete Bartın Üniversitesinin siber yetenekleri damga vurdu. Bartın Üniversitesi Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA) üyesi öğrencilerden oluşan 6 takım ön elemelerde büyük bir başarı elde ederek yarı finale yükseldi. TEKNOFEST Hack İstanbul’da sınırları zorlayacak siber yetenekler en iyiler arasında mücadele edecek.

Siber yetenekler üst sıralarda yer buldu

BUYİNOVA Kulüp danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan elde edilen başarıların önemine değinerek “Savunma Sanayi Başkanlığı himayesinde bulunan Siber Kulüpler Birliği üyesi olan ve bugüne kadar Havelsan dâhil birçok büyük firmadan siber güvenlik eğitimleri alan BUYİNOVA kulübümüz, BAKKA ile yaptığı iş birliği kapsamında aldığı siber güvenlik eğitimleri ile Hack İstanbul yarışmasında güçlü bir şekilde yer aldı. Yarışmada, takım kaptanlarını kulüp üyelerimizin oluşturduğu Parthenia takımımız 5, SesamosSQD takımımız 6, VF0RFL4G takımımız 28, Samoceyn takımı 57, PartheniosXII takımımız 59, Storm takımımız ise 61’inci oldu” dedi. 

Elektrikli otomobil, İHA, roket, su altı sistemi, biyoteknoloji, uydu, siber güvenlik…

Bartın Üniversitesi öğrencilerinin “Tribünde değil odağında ol” anlayışıyla geleceğimize değer kattıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi’nin her bir bileşeni gibi öğrencilerimizde durmadan çalışıyor ve geleceğimize değer katmaya devam ediyor. Daha öğrenciyken gösterdikleri gayretlerle her bir öğrencimiz önemli yetkinlikler kazanıyor, geleceğe sağlam adımlarla yürüyor. Bizler de öğrencilerimize her türlü desteği veriyor, öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için uygun ortamları her zaman sunuyoruz. Bu düşüncelerle teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren TEKNOFEST’e her geçen yıl daha güçlü katılıyoruz. Elektrikli otomobil, insansız hava aracı, roket, insansız su altı sistemi üreten, biyoteknoloji proje fikirleri geliştiren, model uydu yarışmasından dünyanın en iyi 25 takımından biri olan öğrencilerimizle ve siber yeteneklerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“TEKNOFEST öğrencilerimiz için önemli bir motivasyon oluyor”

Rektör Uzun, TEKNOFEST gibi organizasyonların öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergilemeleri ve motivasyon sağlaması için oldukça önemli olduğunun da altını çizerek “Ülkemizin rekabet gücünün arttırılmasına yönelik TEKNOFEST gibi organizasyonlar yerli ve milli üretim konusunda önemli bir motivasyon sağlıyor. Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen festival, üreten bir topluma dönüşmesi konusunda önemli bir farkındalık oluşturuyor. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimiz kendilerini gösterme fırsatı elde ediyor. Bartın Üniversitesi olarak bizler de farklı alanlarda bu yarışmalarda yer alarak ‘Biz de varız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.