Bartın TSO heyetinden Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar'a ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ile beraberindeki heyeti ağırlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  bu tür ziyaretlerin ve temasların her iki bölge için büyük fayda sağlayacağını ve yeni iş birliklerinin kapılarını açacağını vurguladı.  TSO Başkanı Balık da iki bölge arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesi için çalışmaya hazır olduklarının altını çizerken Kıbrıs'ın sunduğu yatırım fırsatlarını Bartınlı iş insanlarına tanıtmak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak faaliyetler geliştirmek amacıyla ortak adımlar atmaya istekli olduklarını belirtti.

Bartın TSO heyetinden Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar'a ziyaret

Yeni işbirlikleri ve fırsatlar için önemli adımlar!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ana gündem maddeleri iki bölge arasında ticaret ve turizmin geliştirilmesi, iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi ve K.K.T.C. yatırım fırsatları oldu.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in de eşlik ettiği ziyarete, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Meclis Baskanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Necati Sandıkçı ve Yücel Oğullar, Meclis Başkan Yardımcıları Hakan Somaklı ve Barış Özden, Genel Sekreter Ahmet İncekara, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu ile Oda Üyeleri katılım sağladı.

 Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, iki bölge arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesi için çalışmaya hazır olduklarını, Kıbrıs’ın sunduğu yatırım fırsatlarını Bartınlı iş insanlarına tanıtmak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak faaliyetler geliştirmek amacıyla ortak adımlar atmaya istekli olduklarını ifade etti.

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Başkan Halil Balık ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu tür ziyaretlerin ve temasların her iki bölge için büyük fayda sağlayacağını ve yeni iş birliklerinin kapılarını açacağını belirtti.

Kıbrıs’ın Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerinin güçlenmesinin önemini yineleyen Tatar, ticaret ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılacak ortak projelerin iki ülke arasındaki bağları daha da pekiştireceğini sözlerine ekledi.

Karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden ziyaret, coğrafi işaretli ürünümüz olan tel kırma hediyenin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. (Haber Merkezi)