Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında 'Hijyen Eğitimi'

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ve Opet Petrolcülük A.Ş. işbirliğiyle yürütülen 'İşimiz Temiz Projesi' kapsamında 'Hijyen Eğitimi' gerçekleştirildi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında 'Hijyen Eğitimi'

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında düzenlenen eğitime konaklama, ulaşım, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletme sahibi ve çalışanlarından yoğun katılım sağlandı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, “TOBB Bartın Kadın Girişimciler Kurulu olarak; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen ‘İşimiz Temiz’ projesi kapsamında; yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere, hijyen normlarını yükseltmek isteyen işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere yönelik hijyen eğitimlerimizin ilkini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Hijyen, sağlıklı yaşamın ve iş yerlerinde güvenli çalışma ortamlarının temel taşıdır. Özellikle yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler için hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, hem müşteri memnuniyetini artırmakta hem de toplum sağlığını korumaktadır. Eğitimimiz, işletmelerin hijyen standartlarını yükseltmelerine yardımcı olarak, olası sağlık risklerini en aza indirmeyi ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı hedeflemektedir. Hijyen bilincinin artırılması, aynı zamanda iş yerlerinde verimliliği ve güvenilirliği de pekiştirmektedir. Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizler de, üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve her projemize desteğini maksimum tutan Oda başkanımız sayın Halil Balık’a ve kurul üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Fen Bilgisi Öğretmeni Dilara Kiras tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Temel Hijyen Bilgisi, El Hijyeni, Gıda Hijyeni ve Çevresel Hijyen gibi pek çok başlık altında geniş bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitim sonunda katılımcılar, hijyen uygulamalarının işletmelerinde nasıl etkili bir şekilde uygulanabileceği konusunda detaylı bilgi sahibi oldu. (Haber Merkezi)