Bartın protokolü Gazilerimizle öğle yemeğinde buluştu

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Bartın Valiliği'nin ev sahipliğinde gazilerimiz onuruna öğle yemeği programı düzenlendi. Programda konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Gazilerimizin her birinin hikayesinin bu ülkenin bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek,

Bartın protokolü Gazilerimizle öğle yemeğinde buluştu

Erkan Hızoğlu

Kıymetli Gazilerimiz; Her birinizin hikayesi, bu ülkenin gurur kaynağıdır. Vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar gösteren siz gazilerimizin kahramanlıkları ve vatanseverlikleri hafızalarımızdan asla silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır”dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Bartın Valiliği’nin ev sahipliğinde gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

 Garnizon Komutanlığı Subay Gazinosunda Gazilerimiz onuruna düzenlenen öğle yemeği programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, il protokol üyeleri ve Gazilerimiz ile aileleri katıldı.

Masaları tek tek dolaşarak gazilerimiz ve aileleriyle yakından ilgilenen Vali Arslan, gazilerimizle sohbet de ederek hal ve hatırlarını sordu.

Gösterdiğiniz cesaret ve vatanseverlik milletimizin geleceğinin teminatı oldu”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Gazilerimizin her birinin hikayesinin bu ülkenin bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, “Bugün burada, tarihimizin en onurlu, en fedakâr kahramanları olan gazilerimizle birlikte olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

19 Eylül Günü bizler için sadece bir anma değil, aynı zamanda gazilerimize olan minnetimizi, saygımızı ve bağlılığımızı ifade etmek için önemli bir fırsat oluyor. Her bir gazimiz, vatanı uğruna, bayrağı uğruna büyük fedakârlıklar göstermiş, canını hiçe saymış, bu ülkenin bağımsızlığı ve hürriyeti için gerektiğinde gözünü bile kırpmadan mücadele etmiş kahramanlardır. Göstermiş olduğunuz bu üstün cesaret ve vatanseverlik, milletimizin geleceğinin teminatı olmuştur.

“Her birinizin hikayesi, bu ülkenin gurur kaynağıdır”

Kıymetli Gazilerimiz; Her birinizin hikayesi, bu ülkenin gurur kaynağıdır. Vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar gösteren siz gazilerimizin kahramanlıkları ve vatanseverlikleri hafızalarımızdan asla silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Gazilik mertebesi hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Bu şerefli unvanı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu güzel vatana ve mukaddes değerlerimize sahip çıkmak, istiklalimizi ve değerlerimizi kıyamete kadar baki kılmak bu Şanlı Milletin birer ferdi ve gazilerimizin evlatları olarak hepimiz için kaçınılmaz bir görev ve sorumluluktur.

Değerli gazilerimiz, sizin varlığınız bize daima güç verdi, vermeye de devam ediyor. Her birinize ailelerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyor, Gaziler Günü'nüzü en içten duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Düzenlenen program daha sonra yemek ve çay sohbeti ile devam etti.