'Bartın OSB'den Geleceğe Yeşil Adımlar' projesine destek
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programlarının Temmuz-Ağustos döneminde başarılı bulunan toplam 8 proje için sözleşme imza töreni düzenlendi. Sözleşmesi imzalanan projeler arasında Bartın Merkez 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Bartın OSB'den Geleceğe Yeşil Adımlar' proje de yer aldı.
Muhammet Civan
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2024 Yılı Teknik Destek Programları Temmuz-Ağustos Dönemi sözleşmeleri imzalandı.
Ajansın bölgedeki aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sunmak amacıyla hazırladığı teknik destek programları devam ediyor.
8 proje için imzalar atıldı
Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde yürütülmekte olan Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programlarının Temmuz-Ağustos döneminde başarılı bulunan toplam 8 proje için sözleşme imza töreni düzenlendi.
İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin dijital/teknolojik dönüşüm, yeşil dönüşüm ve ihracat kapasitesinin artırılması öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programının Temmuz-Ağustos döneminde alınan 10 proje başvurusundan 6'sı başarılı bulundu.
Kadın ve gençlerin girişimci olduğu veya istihdam taahhüdü sunulduğu projelere puan avantajı uygulanan 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programının Temmuz-Ağustos döneminde alınan 8 başvurudan 2’si başarılı bulundu.
Bartın OSB Müdürü Kasapoğlu, törene katıldı
Programlar kapsamında başarılı olarak değerlendirilen projelerin sözleşmeleri, Karabük Valiliğinde BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu ile yararlanıcı kurum temsilcileri arasında imzalandı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz yapmış olduğu konuşmada teknik destek programlarının etkilerine dikkat çekerek bölge işletmelerinin ve kurumlarının kurumsal ve yönetsel kapasitelerini arttırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı. Paydaşların iletişiminin güçlendirilmesinin gerekliliğini belirterek Karabük’te oluşan proje kültüründen örnekler verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda destek alan projelerin sağlayacağı olumlu etkilerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Proje yazma pratiğinin öneminden, ulusal ve uluslararası programlara başvuruların Batı Karadeniz Bölgesine potansiyel katkılarından bahsederek sözlerini tamamladı.
Ardından BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme sunumu yaptıktan sonra teknik desteğin yararlanıcılara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Programlara yılsonuna kadar bütçe imkanları çerçevesinde başvuru alınmaya devam edileceğini hatırlatan Çetinkaya, başarılı projelerin sağlayacağı potansiyel katkılara değindi.
Destek almaya hak kazanan projeler
Destek almaya hak kazanan projeler Çaprazoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin “Yeşil Mutabakat Kapsamında Sanayide Sürdürülebilir Enerji Verimliliği” projesi, Bartın Merkez 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün “Bartın OSB’den Geleceğe Yeşil Adımlar” projesi, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin “KOBİ'lerde Çevresel Verimlilik ve Yeşil Strateji Gelişim” projesi, SF Sandalye Fabrikası Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin “Yeşil Dönüşüm Kapsamında Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplamaları İle Sürdürülebilirlik Eğitim Programı”, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Emeğin Başkenti Zonguldak Yeşil Dönüşüme Hazırlanıyor” projesi, Paydaş Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği’nin “Kömürden Kodlamaya: Zonguldak’ta Yeşil ve Dijital Dönüşüm İçin Sosyal İnovasyon” projesi ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Oyun Terapisi Uygulayıcı Yetiştirme ve Eğitici Eğitimi” projesi oldu.