Bartın'ın ekonomik potansiyelini artıracak ve yerel işletmelerin rekabet gücünü yükseltecek adımlar konuşuldu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Bartın Genç İş İnsanları Derneği (Bartın GİAD) Başkanı Hüseyin Alp Akın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, Bartın'daki ticaret ve sanayi sektörünün mevcut durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Genç iş insanlarının iş dünyasına daha etkin katılımını sağlamak ve girişimciliği desteklemek için yapılabilecek ortak projelerin de konuşulduğu ziyarette ayrıca Bartın'ın ekonomik potansiyelini artırmak ve yerel işletmelerin rekabet gücünü yükseltmek için atılacak adımlar tartışıldı. İki kuruluş da, birlikte çalışarak Bartın'ı daha güçlü bir ticaret merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bartın'ın ekonomik potansiyelini artıracak ve yerel işletmelerin rekabet gücünü yükseltecek adımlar konuşuldu

Bartın'ın ekonomik potansiyelini artıracak ve yerel işletmelerin rekabet gücünü yükseltecek adımlar konuşuldu

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Bartın Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alp Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ziyaret etti.

BARGİAD hizmet binasında gerçekleşen ziyarete Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Yıldız ve Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyesi Necati Sandıkçı ile Genel Sekreter Ahmet İncekara katılım sağladı.

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (Bartın GİAD) Başkanı Hüseyin Alp Akın ile birlikte Başkan Yardımcısı Doğukan Özardıç, Genel Sekreter Erge Çakır, Sayman Hakan Somaklı Ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Faik Alper Kanbur, Alkım Tan’ın da bulunduğu ziyarette genç girişimcilik, yurt içi ve yurt dışı fuarlar, yerel ekonomi, geleceğin istihdam alanları ve mevcut ekonomik sorunlar üzerine istişareler gerçekleştirildi.

Bartın’daki ticaret ve sanayi sektörünün mevcut durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette ayrıca, genç iş insanlarının iş dünyasına daha etkin katılımını sağlamak ve girişimciliği desteklemek için yapılabilecek ortak projeler konuşuldu.

Toplantıda, ayrıca Bartın'ın ekonomik potansiyelini artırmak ve yerel işletmelerin rekabet gücünü yükseltmek için atılacak adımlar da tartışıldı.

“Bütün çalışmalara ortak olmaya hazırız”

Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Bartın GİAD üyelerinin genç ve dinamik yapılarının, Bartın’ın gelecekteki ekonomik büyümesinde önemli bir rol oynayacağını belirtirken “Gençlerin yenilikçi fikirleri ve enerjisi, Bartın’ın ekonomik geleceği için büyük bir potansiyel taşımaktadır. İş dünyasında güçlü ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmanın yolu, dayanışma ve iş birliğinden geçer. Bartın Genç İş İnsanları Derneği olarak sizlerin birlikte hareket etmesi, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanız, hepimiz için büyük bir avantaj olacaktır. Birlikten kuvvet doğar; bu kuvvet, yerel ekonomimizin canlanmasına ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bartın TSO olarak ilimize katkı sağlayacak bütün çalışmalara ortak olmaya hazırız.” dedi.

Bartın GİAD Başkanı Hüseyin Alp Akın ise, Bartın TSO'nun deneyim ve bilgi birikiminden faydalanarak, genç iş insanlarının önünü açacak projeler geliştirmek istediklerini ifade etti. Başkan Halil Balık ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akın, BARGİAD olarak genç girişimcilerin ve ilimizin ekonomik potansiyelini artırmak için gayretle çalıştıklarını belirtti.

Toplantının devamında yerel ekonomiyi canlandırmak için yapılabilecek ortak projeler üzerinde durularak, Bartın’daki genç girişimcilerin daha fazla desteklenmesi ve ekonomik sorunların çözümü için adımlar atılması konusunda mutabık kalındı.

Ziyaret, her iki kurumun da gelecekteki iş birliklerine zemin hazırlayarak, Bartın’ın ekonomik kalkınmasına katkı sağlama yolunda önemli bir adım oldu.

Ziyaretin sonunda, Bartın TSO ve Bartın GİAD üyeleri, karşılıklı iyi niyet dileklerinde bulunarak, işbirliğinin devam etmesi ve daha sık bir araya gelinmesi temennilerini dile getirdi. (Haber Merkezi)