Bartın İl Özel İdaresi'nden eğitime büyük destek!

93 okulda bakım onarım çalışması gerçekleştirildi

Bartın İl Özel İdaresi'nden eğitime büyük destek!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda 34 okulda büyük onarım, 59 okulda ise küçük onarım olmak üzere toplamda 93 okulda bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdi.

Bartın İl Özel İdaresi’nin ilimizde kültür ve turizm, çevre ve sağlık, sosyal hizmetler, tarım, içme suyu, altyapı, imar ve iskân, gençlik ve spor, ulaşım, eğitim alanlarındaki yatırımları sürüyor.

Bartın kırsalında standartları yükseltmek için tüm birimleriyle planlı ve programlı bir şekilde çalışmalar yürüten İl Özel İdaresi, eğitime de büyük destek veriyor.

Bu doğrultuda Bartın İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda 34 okulda büyük onarım, 59 okulda ise küçük onarım olmak üzere toplamda 93 okulda bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdi.

Söz konusu bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin İl Özel İdaresi’nden açıklama yapılırken “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda ihtiyaç hasıl olan okullarımızda ıslak zemin, çatı yapımı ve onarımı, boya badana, çevre düzenlemesi, elektrik ve tesisat arızaları vb. 34 okulda büyük onarım, 59 okulda ise küçük onarım olmak üzere toplamda 93 okulda bakım onarım çalışmaları İdaremiz Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından tamamlanarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha konforlu bir ortamda eğitim görmeleri için hizmete sunulmuştur.” denildi.

İşte Bartın’daki eğitim yatırımları

Bartın’daki 2024 yılı eğitim yatırımları ve çalışmalar da kamuoyuyla paylaşılırken şu ifadelere yer verildi:

 “-2024-2025 Eğitim Öğretim yılı planlamasında Eski İmam Hatip Ortaokulunun Gazi İlkokulu olması nedeniyle acil ihtiyaç duyulan dış cephe kaplama, asma tavanlar, iç cephe, koridor ve sınıfların boyanması, kapıların yenilenmesi, yangın kapılarının yenilenmesi ve onarımları, jeneratör ve Klima onarım ve bakımları Bartın İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yapılmış ve Eğitim Öğretim sezonuna hazır hale getirilmiştir Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde başarılar diliyoruz.

-2024-2025 eğitim öğretim yılı için İl Özel İdaremizin Milli Eğitim Kanuni Payı kapsamında, temel eğitim okullarının fiziki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sıra alımı gerçekleştirildi. Bu alım, okulların öğrenci sırası eksikliklerini gidermek, mevcut sıraları yenilemek ve öğrenciler için daha konforlu öğrenim ortamları sağlamak amacıyla yapıldı. İl genelindeki temel eğitim okullarına dağıtılan  sıralar, sınıflardaki öğrenci kapasitesine uygun şekilde planlanarak yerleştirilecek. İl Özel İdaremizin bu girişimi, eğitim ortamlarının iyileştirilmesine katkıda bulunarak öğrencilerin derslerde daha verimli bir şekilde çalışmasını hedeflemektedir.

- Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu'nun deprem güçlendirme ve büyük onarım işleri Bartın İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale geldi. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha güvenli ve daha konforlu şartlarda eğitim görmelerini sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeni Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

-2024 yılı Bartın İl Özel İdaresi Çalışma ve Yatırım Programında bulunan Hendekyanı Ortaokulu'nun deprem güçlendirme ve büyük onarım işleri İdaremiz Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce yoğun çalışmalar sonucunda tamamlanarak 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı için eğitime hazır hale gelmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında başarılar diliyoruz.

-Bartın İl Özel İdaresi 2024 yılı çalışma programında bulunan 4 kat 24 derslik ve idari birimler olarak planlanan Karaköy İlk ve Ortaokulu yapımı işi İdaremiz Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce tamamlanarak 2024-2025 yılı Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize yeni eğitim yuvalarında başarılar diliyoruz.

-Bartın İl Özel İdaresi 2024 yılı çalışma programında bulunan 2 kat 4 derslik ve idari birimler olarak planlanan Çaydüzü Anaokulu yapımı işi İdaremiz Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce tamamlanarak 2024-2025 yılı Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni eğitim yuvalarında başarılar diliyoruz.

-Bartın İl Özel İdaresi 2024 yılı çalışma programında bulunan 2 kat 6 derslik olarak planlanan Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsü Anaokulu yapımı işi İdaremiz Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce tamamlanarak 2024-2025 yılı Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni eğitim yuvalarında başarılar diliyoruz.”