Bartın İl Emniyet Müdürlüğü uyardı!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 'Dijital platformlarda ünlü/tanınmış kişi veya şirketler taklit edilerek yüksek ve garantili getiri vaadiyle yayınlanan reklam içeriklerine şüpheyle yaklaşın. Bu tür asılsız içeriklerde yer alan oltalama amaçlı bağlantılara tıklamayın. Yönlendirilen sahte sitelerde herhangi bir işlem yapmayın' diyerek son dönemde artış gösteren dijital dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü uyardı!

Tanınmış kişileri taklit ediyorlar, şüpheyle yaklaşın

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, son dönemde artış gösteren dijital dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet yetkilileri, özellikle dijital platformlarda yüksek ve garantili getiri vaat eden reklam içeriklerine şüpheyle yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, ünlü kişilerin veya büyük şirketlerin isimlerinin taklit edilerek oluşturulan sahte reklamların halkı hedef aldığına dikkat çekildi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, dijital mecralarda ünlü kişilerin ve tanınmış şirketlerin isimleri kullanılarak hazırlanan dolandırıcılık içeriklerine karşı vatandaşları uyarırken bu tür reklamların, kişileri kandırmak amacıyla yapıldığına dikkat çekildi.

Özellikle “Hisse al-kazan” gibi cazip vaatlerle hazırlanan reklamların oltalama (phishing) içerikli bağlantılar içerdiğini belirten yetkililer, vatandaşları bu tür bağlantılara tıklamamaları konusunda uyarırken dolandırıcıların yapay zekâ teknolojisini kullanarak ünlü kişilere ait ses ve görüntüleri taklit edebildikleri hatırlatıldı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda “Dijital platformlarda ünlü/tanınmış kişi veya şirketler taklit edilerek yüksek ve garantili getiri vaadiyle yayınlanan reklam içeriklerine şüpheyle yaklaşın. Bu tür asılsız içeriklerde yer alan oltalama amaçlı bağlantılara tıklamayın. Yönlendirilen sahte sitelerde herhangi bir işlem yapmayın.” denildi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, dijital dolandırıcılık vakalarının giderek arttığını ve vatandaşların bu konuda daha bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yetkililer, şüpheli durumlarda emniyet birimlerine başvurmanın önemine dikkat çekti ve güvenilir olmayan internet sitelerinde işlem yapılmadan önce dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Dolandırıcıların modern teknolojiyi kullanarak daha inandırıcı sahtekârlıklar yapabileceği belirtilerek vatandaşların her adımda dikkatli olması gerektiği vurgulandı.