Bartın Emniyeti, denizde de hayat kurtardı!

Bayram tedbirleri kapsamında Bartın'da İl Emniyet Müdürlüğü, sorumluluk alanında bulunan plajlarda 62 saat seyir yaparak, bekleme ve devriye faaliyetleri gerçekleştirdi. Bilgilendirici anonslarda da bulunan Emniyet ekipleri, 1 boğulma vakasına müdahale ederek hayat kurtarırken arızalanan ve yardım talebinde bulunan 4 tekne, 2 şişme botta bulunan 13 kişiye de yardım etti.

Bartın Emniyeti, denizde de hayat kurtardı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kentin ve vatandaşların güvenliği için 7/24 görevde olan Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de gerek asayiş gerekse trafik tedbirlerini sıklaştırarak vatandaşların huzur içinde tatillerini geçirebilmeleri için yoğun çaba harcadı.

Bu kapsamda Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliğince; KB-7401 borda numaralı Kontrol Botu ile sorumluluk sahasında bulunan İnkumu, Güzelcehisar, Mugada ve Kızılkum plajlarında “Yaşamın Kıyısından Uzaklaşma” sloganından hareketle vatandaşlara can güvenlikleri için uyarılar yapıldı.

15-23 Haziran tarihleri arası gerçekleştirilen tedbirler kapsamında; 62 saat seyir ve devriye yapan Emniyet ekipleri, 1 boğulma vakasına da müdahale ederek hayat kurtarırken arıza ve yardım talebinde bulunan 4 özel tekne, 2 şişme bottaki 13 kişiye de yardım etti.