Bartın Defterdarlığından Balık'a Ziyaret

Bartın Defterdarı Mecit Özdemir ve beraberindeki heyet Bartın Ticaret ve Sanayi Başkanı Halil Balık'ı makamında ziyaret etti. Vergi haftası sebebiyle gerçekleşen ziyareti, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Üyesi Necati Sandıkçı ve Genel Sekreter Ahmet İncekara karşıladı.

Bartın Defterdarlığından Balık'a Ziyaret

Bu yıl 35.’si kutlanacak Vergi Haftası hakkında bilgilendirme bulunan Defterdar Özdemir, hafta boyunca mükellefleri iş yerlerinde ziyaret ederek talep ve sorunlarını dinleyeceklerini ve verginin her şeyden önce bize dönük bir hizmet olduğunu, bu ödevin zamanında ve tam olarak yerine getirilmesinin daha iyi yol, hava limanı, okul, ulaşım, haberleşme, hastane ve daha nice hizmetler olduğuna önce inanılması gerektiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Halil Balık, “Hepimizin bildiği gibi devletimizin en önemli gelir kaynağı vergidir. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması yarının mükellefleri ya da ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması yolunda önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Sunulan hizmet ve yatırımların büyük bir bölümü devletin tahsil ettiği vergi gelirleri ile karşılanmakta. Gelişmiş dünya ülkelerinin vatandaşlarının vergi bilinci, gelişmekte olan ülkelere göre daha fazla olup, bu değerlendirme aynı zamanda ülkeler arası gelişmişlik kriterleri arasında sayılmaktadır. Biz de üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yaparak ülkemizin gelişimi ve kalkınmasına destek olmak adına ekonominin kayıt altına alınmasını savunuyoruz. Gerek kayıt dışı ekonomi, gerekse kayıt dışı istihdam hem ülkemize, hem de kurallara tam anlamıyla uyan firmalarımıza zarar vermektedir. Bu sebeple, gelişmiş ülkeler arasında yer almak, gelecek nesillere mutlu yarınlar bırakmak ve ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek için devlete karşı ödevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor.” Dedi.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.