Bartın'daki Yatırımcılara Kadın ve Genç İstihdamına Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' ile Bartın'daki yatırımcılara yönelik önemli bir destek düzenlemesi getirildi. Yeni düzenlemeye göre, kadın ve genç sigortalıların istihdamına yönelik ilave sigorta primi işveren hissesi desteği (İSPİH) sağlanacak.

Bartın'daki Yatırımcılara Kadın ve Genç İstihdamına Destek

Resmi Gazete’de Yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan bu tebliğ değişikliği, yatırım teşviklerinde kadın ve genç istihdamını desteklemek amacıyla getirilen yeni bir düzenleme olarak öne çıkıyor. İlgili tebliğe göre, Bartın’daki yatırımcılara ilave sigorta primi işveren hissesi desteği verilecek.

İSPİH Desteği ve Başvuru Süreci

İSPİH desteği, 29 Haziran 2021 tarihinden itibaren yapılan müracaatlara dayanan teşvik belgeleri kapsamında geçerli olacak. Destekten faydalanabilmek için yatırımcıların, teşvik belgesinde kayıtlı sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasının sona erdiği dönemi takip eden 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurmaları gerekiyor.

Kadın ve Genç Çalışanlar İçin Destekler

Teşvik belgelerinde kayıtlı sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanmış kadın veya genç çalışanların (18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşından gün almamış) toplamda 360 gün prim ödeme süresinin hesaplamada dikkate alınacağı belirtiliyor. Ayrıca, yararlanılan destek tutarı, teşvik belgesinde belirtilen azami destek tutarını aşamayacak ve hesaplanan çalışan sayısı teşvik belgesindeki ilave istihdam sayısını geçemeyecek.

Yeni Düzenlemenin Yatırımlara Etkisi

Yeni düzenleme, Bartın’daki yatırımcıların kadın ve genç iş gücünü desteklemelerine olanak tanırken, teşviklerin etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. Bu destek, hem istihdamın artırılmasına hem de bölgesel kalkınmaya katkıda bulunması bekleniyor.