Bartın'daki atıksu arıtma tesisleri denetlendi

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından illimizde hizmet veren atıksu arıtma tesislerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Bartın'daki atıksu arıtma tesisleri denetlendi

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Bartın sınırları dâhilinde bulunan Derin Deniz Deşarjı ve Atıksu Arıtma Tesisleri ile ilgili olarak 2872 sayılı Çevre Kanunu ile Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği, Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği, Atıksu Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği, Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliği, Derin Deniz Deşarjı izleme Genelgesi kapsamlarında genel denetimlere devam ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yapılan inceleme ve denetimler sonucunda gerekli olması halinde atık sulardan numuneler alınarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından akredite olmuş laboratuvarlara gönderildiği belirtildi.

Açıklamada çıkan analiz sonucunda mevzuata aykırı bir durum ile karşılaşılması halinde 2872 sayılı Çevre Kanununa göre iş ve işlemlerin yapıldığı ayrıca Meri Mevzuat kapsamında işletmelere gerekli bilgilendirmeler ve uyarıların yapıldığı hatırlatıldı. (Haber Merkezi)