BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 eğitim-öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da başladı. Bartın'da 160 okulda 2 bin 239 öğretmen ve 29 bin 340 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Yeni eğitim-öğretim yılı töreninde Bartın'daki okulların fiziki yapısının iyileştirildiğini belirten Bartın Valisi Nurtaç Arslan 'Eğitim yatırımlarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Öğretmen sıkıntımız yok. Ancak akademik başarı adına ilimizin olması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını da söylemek isterim' dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da yeni eğitim-öğretim yılında okullarda tüm güvenlik önlemlerinin alındığını, tadilat ve onarımların yapıldığını, taşımalı eğitimle ilgili tüm işlemlerin de tamamlandığını kaydetti.

BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 eğitim-öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da başladı. Bartın’da 160 okulda 2 bin 239 öğretmen ve 29 bin 340 öğrenci için ilk ders zili çalarken yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Vali Tevfik Başakar İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Ersin Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar başta olmak üzere, öğretmenler ve velilerde katıldı.

Acar: “Eğitim memleket meselesidir”

Törende öğrenciler, öğretmenler ve velilere seslenerek onlara mesajlar veren  İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar şöyle konuştu:

“Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Eğitim-öğretim yılının tüm Vali Tevfik Başakar İlkokulu ailesine, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk milletinin temel amaçlarından fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir.

“Evlatlarımız için sahadayız”

Aydınlık yarınlarımız olan öğrencilerimizin hayata bir adım önde başlamaları ve kaliteli bir eğitim almaları bizim öncelikli vazifelerimiz arasındadır. Bu nedenle onların olumsuz bir durumdan etkilenmemeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaları bu bilinçle planlamaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımızın yurt genelinde yürüttüğü okul öncesi eğitim seferberliği, Hayat Boyu Öğrenme Programı, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi, köy yaşam merkezleri, yabancı dil ve matematik seferberliği, Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesi gibi daha bir çok çalışmamızla ve valiliğimiz himayesinde attığımız her bir adım ile hayalleri için emek gösteren, vatanına ve milletine faydalı bir  birey olarak yetişme gayesinde olan evlatlarımız için sahadayız.

“Bu zor fakat kutsal görevinizde başarılar diliyorum”

Değerli öğretmen arkadaşlarım; heykeltıraş mermere ne ise öğretmende çocuğa odur. Bu sözden hareketle bende diyorum ki sizler öğrencilerimizin önce yüreğine sonra aklına dokunan, okumayı ve okulu sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancımız tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.

“Okul sizin ikinci eviniz”

Sevgili öğrenciler; halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde okulun önemini dile getirirken şöyle diyor “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum. Dedi ki okul.” Sizlerinde gözlerinde okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul sizin ikinci eviniz. Öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim-öğretim yılında da arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derlerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

“Sizlerin desteklerini yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz”

Saygıdeğer velilerimiz; bugün çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” Sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duydu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktadır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim-öğretim sürecinde sizlerin de desteklerini yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

“2022-2023 eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun”

Bugün Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 160 okulumuzda 2 bin 239 öğretmenimiz ve 29 bin 340 öğrencimize ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımız tadilat ve gerekli onarımları yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ders ve yardımcı kitapları devletimizin imkanları sayesinde eksiksiz bir şekilde masaların üzerine konulmuştur. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”  

Arslan: “Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun”

Törende Bartın’daki okulların fiziki yapısının iyileştirildiğini ve eğitim yatırımlarının her geçen gün arttığını kaydeden Bartın Valisi Nurtaç Arslan da şu ifadelerde bulundu:

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ilimiz genelinde 29 bin 340 çocuğumuz ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşuyor. Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, onları hayata hazırlayan sevgili öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, değerli velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

“Eğitim kalkınmanın lokomotifi niteliğindedir”

Eğitim ülkelerin gelişmiş düzeyini belirleyen belirli etkenlerin en başında gelmektedir. Bir ülkenin gelişmesi ancak, bilim, sanayi, ulaşım, kültür, sanat, spor gibi her alanda topyekun bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim ise bu kalkınmanın lokomotifi niteliğindedir. Bir ülkenin ancak eğitim yoluyla kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk daha o yıllarda Kurtuluş Savaşının ardından söylediği “En mühim ve Fevzi işlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitimde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur” sözleriyle ifade etmiştir.

“Hedefimize ulaşmanın tek yolu eğitime önem vermekten geçiyor”

Her ülkenin gelecekle ilgili mutlaka bir hedefi vardır. Bizim hedefimiz ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu hedefimize ulaşmanın tek yolu ise eğitime önem vermekten geçmektedir. Çocuklarımızı, gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, eğitim imkanlarıyla ne kadar iyi buluşturabilirsek yarınlarımızda bir o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır. Bu anlamda bizler düşünen, araştıran, analiz eden, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerleri benimsemiş, sosyal, üretken ve yaratıcı ve bilgi ve iletişim çağının gerektirdiği özellikleri taşıyan, insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

“Öğretmen sıkıntımız yok”

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gerektirdiği uygun bir şekilde yetişmeleri için de devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Her geçen gün eğitim-öğretim ortamlarını daha geliştirmek, eğitimi çok daha iyi seviyelere getirebilmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda ilimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nezih ortamlarda okumalarını sağlamak amacıyla okullarımızın fiziki alt yapılarını iyileştiriyoruz. Eğitim yatırımlarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Öğretmen sıkıntımız yok. Ancak akademik başarı adına ilimizin olması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını da söylemek isterim.

“Hepimize düşen görevler var”

Bunun için hepimize düşen görevler var. Valilik olarak bize, milli eğitim teşkilatı olarak idarecilerimize ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize, en önemlisi de ailelerimize düşen görevler var. Bizler bir aile olarak eğitimin bir parçası olursak çocuklarımızın akademik başarılarını daha iyi seviyelere çıkarmış oluruz. Fakat tek amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi bilgiyle donatmak değil. Akademik başarılarını arttırmak değildir. Onlardan daha önemli olan onları iyi insan olarak yetiştirmek, ahlaklı, karakterli, özgüvenli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

“Sizlere inanıyor ve güveniyoruz”

Sevgili öğrenciler bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını, okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Bizlerde sizlerin iyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi, iyi bir eğitim almanızı sağlamak için çaba saf ediyoruz. Başöğretmen Atatürk “Yükselen yeni nesil, istikbal sizin eseriniz olacaktır” diyerek sizlere olan güvenini açık bir şekilde ifade etmiştir. İstikbali yüksek olan sizlerden beklentimiz  derslerinize sınıf geçmek amacıyla değil, öğrenmek için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız, öğretmenlerinize her zaman saygı duymanız ve sizleri okutabilmek için her türlü fedakarlığı yapan ailelerinize karşı sorumluluklarınızı unutmamanızdır. Bu konuda sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

“Kutsal bir görev yaptığınızı asla unutmayınız”

Saygıdeğer öğretmenlerimiz; hepimizin göz bebeği ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bireyler olarak hayata hazırlanmalarında sizlere büyük görevler düşmektedir. Çok önemli ve sorumluluğu yüksek kutsal bir görev yaptığınızı asla unutmayınız. En değerli varlıklarımızı vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerler bağlı, çağdaş dünyayı takip eden ve bizzat ona yön veren ahlaklı, dürüst, çalışkan insanlar olarak yetiştirmeniz  için sizlere emanet ediyoruz. Onları en güzel şekilde yetiştireceğiniz konusunda hiç şüphemiz yok. Sizlere güveniyoruz.

“Çocuklarımızla her konuda yakından ilgilenmelisiniz”

Değerli velilerimiz; eğitim ve öğretim sisteminin en önemli parçası da sizlersiniz. Çocuklarınızın ilk öğretmenleri olan sizler bundan sonra eğitim-öğretim konusunda öğretmenlerimize güvenmeli ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmalısınız. Çocuklarımızla her konuda yakından ilgilenmeli, eğitim-öğretimde amaçlanan konuların gerçekleşebilmesi için idareci öğretmenlerimizle iletişiminizi en üst seviyede tutmalısınız. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Arslan’ın konuşmasının ardından yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla öğrenciler şiirler okurken halk oyunları gösterileriyle tören sona erdi.

 

BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
BARTIN'DA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI