Bartın'da uygunsuz sis ve far kullananlara ceza yağdı!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan denetimlerde birçok sürücünün şikayetçi olduğu trafiğe uygunsuz sis ve far kullanan araçlara cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucunda uygunsuz ışık donanımı kullananlara toplamda 35 bin 652 TL tutarında cezai işlem uygulanırken 6 araç trafikten men edildi.

Bartın'da uygunsuz sis ve far kullananlara ceza yağdı!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünce, birçok sürücünün şikayetçi olduğu trafiğe uygunsuz sis ve far kullanan araçlara yönelin denetim yapıldı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından, uygunsuz ışık donanımı kullanan araçlar, sis farı ile seyir eden araçlar ve çakar lamba kullanan araçlar üzerinde yapılan denetimlerde; Işıklı ve sisli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak (Çakar Lamba) maddesinden 12 araç sahibine ve sürücüsüne, 16 bin 68 TL cezai işlem uygulandı. 

Ayrıca gece sis farlarını; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlar ile birlikte kullanmak maddesinden 56 araç sahibi ve sürücüsüne 8 bin 64TL cezai işlem uygulandı. Yönetmelikte belirlenen esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak (Uygunsuz Işık Donanımı) maddesinden ise 80 araç sürücüsüne 11 bin 520 TL cezai işlem uygulandı.

Denetimler sonucunda toplamda 35 bin 652 TL tutarında cezai işlem uygulanırken 6 (altı) araç trafikten men edildi.