BARTIN'DA SILAJLIK VE DANE MISIR TARIMINA DESTEK

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da sılajlık mısır ve dane mısır tarımına yüzde 75 hibe desteği verileceğini açıkladı. Dane Mısır ve Silajlık Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projeleri kapsamında 500 yararlanıcıya tohum dağıtılacağını ifade eden Milletvekili Tunç, proje başvuruları için son tarihin 19 Mart olduğunu kaydetti.

BARTIN'DA SILAJLIK VE DANE MISIR  TARIMINA DESTEK

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da sılajlık mısır ve dane mısır tarımına yüzde 75 hibe desteği verileceğini açıkladı. Dane Mısır ve Silajlık Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projelerinin Bartın’daki çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Tunç, “Atıl ve boş bırakılan tarım arazilerimizin yeniden üretime ve ilimiz ekonomisine kazandırılması stratejik vizyonu çerçevesinde;  İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yüzde 75 hibe oranıyla desteklenen;  Dane Mısır ve Silajlık Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projelerimiz Bartın Çiftçisine hayırlı olsun” dedi.

Yüzde 75 hibe tohum!

Projeleri kapsamında 500 yararlanıcıya tohumların yüzde 75 hibeyle verileceğini kaydeden Yılmaz Tunç, “Projelerimiz kapsamında 500 yararlanıcımıza dağıtımı yapılacak tohumluklar yüzde 75 hibeli olarak verilecektir.  Bilinçli girdi kullanımını ve çevre sağlığını gözeten bir yaklaşımla; ekiliş yapılacak olan her tarlanın toprak analizi ücretsiz olarak yapılacak, çıkan analiz sonuçları uzman personelimizce değerlendirilerek ihtiyaç duyulan miktarda taban ve üst gübre tavsiyesinde bulunulacaktır. Ayrıca dane mısır ekilişi yapan çiftçilerimizin ürün hasatlarına ücretsiz biçerdöver desteği sağlanacaktır.  Proje başvuruları İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce son müracaat tarihi olan 19 Mart 2021 mesai saati bitimine kadar alınacaktır” şeklinde konuştu.

Son başvuru 19 Mart’ta!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de hibe desteğiyle ilgili olarak sosyal medya sayfasından “Atıl ve boş bırakılan tarım arazilerimizin yeniden üretime ve ilimiz ekonomisine kazandırılması stratejik vizyonu çerçevesinde; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yüzde 75 hibe oranıyla desteklenen; Dane Mısır ve Silajlık Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projelerimiz Bartın Çiftçisine hayırlı olsun. Projelerimiz kapsamında 500 yararlanıcımıza dağıtımı yapılacak tohumluklar yüzde 75 hibeli olarak verilecektir. Bilinçli girdi kullanımını ve çevre sağlığını gözeten bir yaklaşımla; ekiliş yapılacak olan her tarlanın toprak analizi ücretsiz olarak yapılacak, çıkan analiz sonuçları uzman personelimizce değerlendirilerek ihtiyaç duyulan miktarda taban ve üst gübre tavsiyesinde bulunulacaktır. Ayrıca dane mısır ekilişi yapan çiftçilerimizin ürün hasatlarına ücretsiz biçerdöver desteği sağlanacaktır. Proje başvuruları İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce son müracaat tarihi olan 19 Mart 2021 mesai saati bitimine kadar alınacaktır” açıklamasında bulundu.