BARTIN'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Bartın'da sağlık çalışanları için Covid-19 aşı uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Bartın Devlet Hastanesi'nde, sağlık çalışanlarının tamamını kapsamak üzere MHRS (ALO182) sistemi üzerinden alınan randevularla 08:30-24:00 saatleri arasında Covid-19 aşı uygulaması yapılacak. İlk aşı ise Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özkan Polat'a uygulandı.

BARTIN'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Bartın’da sağlık çalışanları için Covid-19 aşı uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Bartın Devlet Hastanesi’nde, sağlık çalışanlarının tamamını kapsamak üzere MHRS (ALO182) sistemi üzerinden alınan randevularla 08:30-24:00 saatleri arasında Covid-19 aşı uygulaması yapılacak. Bartın Valisi Sinan Güner de ilk aşı uygulamasına katıldı. Bartın Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Güner, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Başhekim Uzm. Dr. Özkan Polat ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Beyhan Güner’le birlikte uygulamayı başlattı.

Güner: “Tarihi bir dönüm noktasına gelindi”

Vali Güner aşı bölümünde yaptığı konuşmada, “Covid-19 mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasına gelindi. Aşı uygulamasıyla birlikte tedbirlere uymak şartıyla hastalığa yakalanma oranında azalma bekleniyor. Eski sağlıklı günlere ulaşmak için aşıya ilgi gösterilmesi gerekiyor. Aşıyla ilgili algoritma Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendi. Sağlık çalışanlarından sonra riskli yaş ve meslek gruplarına randevu açılacak” dedi.  Kendisinin de uygulama sırası geldiğinde aşı olacağını söyleyen Sinan Güner sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdirle izlediğini, aşı döneminde de aynı azim, gayret ve başarıya ulaşılacağından şüphesinin olmadığını belirterek aşı uygulamasını başlattı.

İlk aşı ise Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özkan Polat’a uygulandı.