Bartın'da ormana girişler yasaklandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Bartın'da 5 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin ve bu alanlarda her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandığını duyurdu. Kararın anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da kapsadığını ifade eden Bölge Müdürlüğü, yasağa uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacağını da kaydetti.

Bartın'da ormana girişler yasaklandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Bartın’da 5 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin ve bu alanlarda her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandığını duyurdu. Bartın ili Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı kararla girişlerin yasaklandığını ifade eden Bölge Müdürlüğü “Havaların ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarının önlenmesi için birçok şehirde olduğu gibi Bartın’da de bazı tedbirler alındı.

Bartın ili Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı karar gereği 05 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler ve her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandı” dedi.

Adli işlem ve para cezası uygulanacak

Kararın anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da kapsadığını da kaydeden Müdürlük, “Karar anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da kapsıyor. Mesire ve piknik yerleri ile Orman Parkı olarak tabir edilen yerler ise vatandaşların kullanımına açık olacak. Mesire yerlerinde ateş yakılamayacak. Karardan, ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde yaşayanlar muaf tutulacak. Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak” ifadelerinde bulundu.