Bartın'da Önemli Buluşma: KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Bakan Tunç Bartın'da buluştu.

Türkiye, Kıbrıs Türkü'nü Asla Yalnız Bırakmayacak Bartın'da düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü anma programında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazileri ile bir araya geldi. Programa, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Bakan Tunç, konuşmasında, Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nün haklı davasında en büyük destekçisi olmaya devam edeceğini ve asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.

Bartın'da Önemli Buluşma:  KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Bakan Tunç Bartın'da buluştu.

Bartın’da Önemli Buluşma:

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Bakan Tunç Bartın’da buluştu.

 

Türkiye, Kıbrıs Türkü’nü Asla Yalnız Bırakmayacak

Bartın’da düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü anma programında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazileri ile bir araya geldi. Programa, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Bakan Tunç, konuşmasında, Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında en büyük destekçisi olmaya devam edeceğini ve asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.

 

Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü

 

Bartın River Side Otel’de gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Tunç, Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü idrak ettiklerini belirtti. Tunç, Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu bir kez daha gösterdiği Barış Harekatı’nın, haksız saldırılara ve zulme karşı anavatan Türkiye tarafından "dur" denildiği bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Bakan, harekatın başarıyla sonuçlanmasının ve Kıbrıs Türkü’nün hür ve özgür bir şekilde yaşamaya devam etmesinin, şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu vurguladı.

 

Kıbrıs Türk Halkı, Adanın Asli ve Kurucu Unsurudur

 

Programda konuşmasına devam eden Bakan Tunç, Kıbrıs Türk halkının adanın asli ve kurucu unsuru olduğunu ve bu haklarının tanınması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığını ifade eden Tunç, iki devletli çözüm vizyonunun önemine dikkat çekti. Bakan, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün, Kıbrıs Türk tarafının tüm haklarının tanınması ve eşit olarak müzakere masasına oturmasıyla mümkün olacağını söyledi.

 

KKTC’nin Uluslararası Statüsü Tescil Edilmeli

 

Adalet Bakanı Tunç, KKTC’nin siyasi, ekonomik ve sosyal bakımdan daha da güçlenmesinin çözümün temelinde yattığını belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eşit ve egemen bir devlet olarak uluslararası statüsünün tescil edilmesinin önemine değinen Tunç, bu konuda TBMM’de kabul edilen tezkere ile KKTC’nin uluslararası toplumda hak ettiği yeri almasının tehir edilemeyeceğini vurguladı. Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesinde KKTC’nin gözlemci üye statüsü kazanmasının bu yönde atılmış önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

Türkiye’nin Tavrı ve Duruşu Nettir

 

Tunç, Türkiye’nin sadece Kıbrıs konusunda değil, Filistin konusunda da net bir tavır ve duruş sergilediğini belirtti. Gazze’de yaşanan insanlık ve savaş suçlarına karşı Türkiye’nin mazlum Filistin halkının yanında olduğunu ve uluslararası hukuk önünde de İsrail’in hesap vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tunç, "Filistin bir gün mutlaka özgür olacaktır. Bizler hakkı, hakikati, adaleti savunmayı sürdüreceğiz," dedi.

 

Adli İşbirliği ve Deprem Süreci

 

Bakan Tunç, KKTC ile adli alanda işbirliğinin önemine değinerek, karşılıklı anlayış çerçevesinde bu işbirliğinin başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ile ilgili adli sürecin yakından takip edildiğini belirten Tunç, sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye’nin Desteği Sürecek

 

Bakan Tunç, konuşmasının sonunda, Türkiye’nin KKTC’nin haklı davasında en büyük destekçisi olmaya devam edeceğini ve Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağını bir kez daha hatırlattı. Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu mücadeleyi sürdüreceklerini ve Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız egemen devlet olarak tanınması için her türlü girişimi destekleyeceklerini ifade etti.