Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı

Bartın'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Bartın Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesinin Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törende muhtarların demokrasinin temel taşı olduğu vurgulandı.

Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı

Bartın’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Bartın Vali Yardımcısı Adem Topaca, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, İl Genel Meclis Üyeleri, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Katip Cumur, İl Müdürleri STK temsilcileri ve Bartın genelinden çok sayıda muhtar katıldı. Törende ilk olarak Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş ve Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Katip Cumur tarafından dernek çelenkleri Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  Akabinde ise Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanlığını temsilen Eskiemirler Köyü Muhtarı Şuayip Dönmez tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Dönmez: “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır”

Dönmez konuşmasında Atatürk’ün sözünü hatırlatarak, “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır” vurgusunu yaptı. Dönmez konuşmasında şunları söyledi:

 “Altıncı 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliği kapsamında Valiliğimizce düzenlenen programa hoşgeldiniz diyor sizleri şahsım ve tüm meslektaşlarım adına saygıyla selamlıyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğini bizlere hediye eden başta sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Biz Muhtarlara verdiği değeri layıkıyla yerine getirmek, halkımızın hizmetinde bulunmak her zaman devletimizin yanında bulunmaktan, köylerimize ve mahallelerimize en güzel hizmeti vermek için elimizden geleni yapmak, devlet-vatandaş arasında löprü görevini üstlendiğimiz ve halkımızın bir sorunu ve isteği olduğu zamanlarda ilk ihtiyaç duydukları bizler bu sorunları derhal gerekli kurumlara ulaştırarak çözüme odaklı faydalar sağlamaktan mutluluk duyarız.

“Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmeliyiz”

Muhtarlık müessesesinin daha etkin, daha iyi bir hizmet odaklı bir konuma gelmesi için çalışmalarımızı bu vizyon çerçevesinde her zaman devam ettireceğiz. Birlik beraberlik içerisinde el ele, gelecek dünyayı daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Bizler halkla iletişimin her zaman en önemli unsur olduğunun bilincinde ve her daim halkımızla iç içe olduğumuzu belirtmek isterim. Köylerimizde ve mahallelerimizde devletin temsilcileri olduğumuz için bizler büyük şeref ve onur duyuyoruz.

“Görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz”

Gerek sorumlu olduğumuz bölgelerdeki suçların önlenmesinde gerek halkımızın çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması, yaşam kalitesinin yükselmesi için görevlerimizi her zaman layığıyla yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza şefkatle yaklaşarak onların ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm bulabilmek, bu doğrultuda ilgili kurumlar ile görüşüp çözüme odaklı sonuç olmak için görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda jandarmamıza, polisimize, İl Özel İdaremize, belediyelerimize ve tüm resmi kurum ve kuruluşlarımıza da her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtarlar Demokrasinin temel taşıdır.”

“Halkımızın hizmetlerden faydalanmasını sağlamaktayız”

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan, köylerimize daha fazla hizmet verebilmek için KÖYDES Programları ve İl Özel İdaremize aktarılan ödeneklerin sayın vekilimizin de üstün çabasıyla hızla bir artış görülmekte olup bu kapsamda köylerimize daha fazla hizmet verilmektedir. Biz muhtarlarda daha adaleli ve önceliği göre halkımızın bu hizmetlerden faydalanmasını sağlamaktayız.  Değerli meslektaşlarım; Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını, sivil yerleşim yerlerini bombalamalarını, ateşkesi ihlal etmesi, barış ve istikrara karşı olduğunu  Bartın ili muhtarları olarak şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin saldırılarda hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz.  Sözlerime son verirken ülkemizde ve  dünyada yaşamış olduğumuz COVİD-19 virüsün açtığı pandeminin önlenmesinde başından bugüne kadar rol almaktayız. Sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Pandemi süresinin en kısa sürede biteceğini ümit ediyor bu duygu ve düşüncelerle 19 Ekim Muhtarlar Günümüzü en içten dileklerimle kutluyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı
Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı
Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı
Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı
Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı
Bartın'da Muhtarlar Günü kutlandı