Bartın'da ilk kez Çevre Şöleni yapılacak

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Bartın'a ilk defa Çevre Şöleni gerçekleştirilecek. 1-5 Haziran tarihleri arasındaki Bartın 1.Uluslararası Çevre Şöleninde bir dizi etkinlik yapılacak.

Bartın'da ilk kez Çevre Şöleni yapılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak. Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularının gündeme getirileceği bu önemli hafta münasebetiyle Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 1-5 Haziran tarihleri arasında Bartın 1.Uluslararası Çevre Şöleni adı altında gerçekleştirilecek olan etkinlikler bundan sonraki yıllarda da Çevre Şöleni adı altında sürdürülecek.

Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirilecek

Çevre konusunda bilgilendirmesi, farkındalık oluşturulması ve bu sayede çevre duyarlılığının artırılması amacıyla hazırlanan etkinlikler çerçevesinde 1 Haziran 2022 Çarşamba günü Bartın Belediyesi Yalı Sanat Galerisi’nde saat 18.00’da Bartın doğa yürüyüşçüleri tarafından “Doğanın İzinde/Ormanın İçinde Altı Yıl” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Kırgızistan-Kazakistan-Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından Halk Dansları Gösterileri ile Tayfun Çalık konseri olacak. Bu etkinlikler sonrasında da Dünya Süt Günü münasebetiyle katılımcılara süt ikram edilecek.

Bisiklet Turu Etkinliği Gerçekleştirilecek

2 Haziran Perşembe günü saat 20.00’da Bartın Kültür Merkezi’nde Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri gerçekleştirilecek. 21.00’da da Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Dansları Gösterileri ve Karaokenin yanı sıra Dj Denny sahne alacak. 3 Haziran 2022 Cuma günü saat 18.30’da Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle Bisiklet Turu etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğin başlangıç programı Gazhane Kültür Parkı’nda yapılacak.

El Emeği Göz Nuru Pazarı Açılacak

4 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 12.00-17.00 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar için oyun parkları ve animasyonlar gerçekleştirilecek. Yine aynı saatler arasında El Emeği Göz Nuru Pazarı da açılacak. Aynı gün saat 19.30’da Tersane Caddesi’nde(Yalı mevkiinde) Halk Dansları Gösterileri ve Tiyatro Hanedan’ın Karagöz-Hacıvat/Meddah/Aşık Maşuk oyunları oynanacak.  Son olarak da Samet Durukan konser verecek.

Nadide Sultan Sahne Alacak

Etkinliklerin son günü 5 Haziran 2022 Pazar ise saat 10.00’da İnkumu sahilinde Mavi Bayrak Etkinlikleri ve Plaj Temizliği yapılacak. 12.00-17.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar için oyun parkları ve animasyonlar gerçekleştirilecek. Yine aynı saatler arasında El Emeği Göz Nuru Pazarı da açılacak. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da şölen etkinlikleri kapsamında Çevre Müfettişi Etkinliği yapılacak. Günün ve bu önemli haftanın son etkinliği ise saat 20.30’da Tersane Caddesi’nde(Yalı mevkiinde) Nadide Sultan konseri olacak. Sevilen sanatçı tarafından gerçekleştirilecek olan konserle vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirecek.

“Etkinliklere Tüm Halkımızı Bekliyoruz”

Gerçekleştirecek olan etkinliklerin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm halkı etkinliklere davet etti. Akın, “Çevrecilik Milliyetçiliktir anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çevre ile ilgili çalışmalarımızın yanı sıra yine çevre ve doğa üzerine düzenlenen tüm etkinliklere de elimizden gelen katkıyı veriyoruz.  İlgili Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda kutlanacak olan "Türkiye Çevre Haftası" münasebetiyle de 5 günlük bir etkinlik programı tertip ettik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilecek olan etkinliklerle vatandaşlarımıza güzel bir hafta yaşatmayı arzuluyoruz. 5 gün boyu devam edecek olan etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.