Bartın'da CHP'nin 101. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

'Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacak'

Bartın'da CHP'nin 101. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK

Partisinin 101. Kuruluş Yıldönümünde konuşan CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız.

Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki; Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır.” dedi.

CHP Bartın İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptı.

Etkinlikte; Bartın Belediye Başkanvekili Selim Karakaş, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, CHP Kadın Kolları Başkanı Özlem Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz, Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, parti yöneticileri ve partililer yer aldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulurken İstiklal Marşı’mız okundu.

“Bu gurur hepimizin”

Günün anlam ve önemine dair konuşan CHP İl Başkanı Akyol, şunları söyledi:

“Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.  9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız.

“Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir”

1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir.

“Adalet” vurgusu!

21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1.partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız.

“Ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz”

101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz.

“Hakimiyet sonsuza kadar milletin olacak”

Bilinsin isteriz ki; Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıoku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”

Başsağlığı dileklerinde bulundu

Ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tunceli’de yaşanan kazada şehit düşen askerlerimiz ve günlerdir aranan 8 yaşındaki Narin için başsağlığı dileklerini de ileterek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bütün duyguları içinde barındırdığımız bir gün. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan kahraman askerlerimiz Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat’a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı askerimiz Muhammet Koyuncu' ya acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

“Bu acı hepimize büyük bir sorumluluk yüklüyor”

Dün yüreğimizi derinden sarsan acı bir haber daha aldık. Günlerdir kayıp olan minik Narin'in ne yazık ki cansız bedenine ulaşıldı. Bu masum yavrumuzu koruyamadık, acımız tarifsizdir. Narin'i bulmak için büyük çaba sarf eden jandarma ve tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Ancak bu acı hepimize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çocuklarımız bu ünlenin en huzurla büyütmek hepimizin kıymetli varlıklarıdır ve onları güvenle, görevidir. Küçük yavrumuzun hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Başarılar diliyorum

Son olarak yeni eğitim öğretimin yılında tüm eğitim camiasına başarılar dileyen Akyol, “Ayrıca bugün 2024-2025 yılı eğitim öğretim hayatına başlayan tüm yavrularımıza başarılar diliyorum.” dedi.