Bartın'da 16 bine yakın kişi E-Belediye'yi kullandı

Bartın'da 2021 yılında 15 bin 993 kişi, www.bartinbelediyesi.com adresinden vatandaşlara borç ödeme ve sorgulama, ruhsat işlemleri, nikah işlemleri, mezarlık bilgi sistemi gibi bir çok konuda hizmet veren E-Belediye'yi kullandı.

Bartın'da 16 bine yakın kişi E-Belediye'yi kullandı

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın büyük önem taşıyan “E-Belediye” projesi sayesinde “www.bartinbelediyesi.com” adresinden vatandaşlara borç ödeme ve sorgulama, ruhsat işlemleri, nikah işlemleri, mezarlık bilgi sistemi gibi bir çok konuda hizmet verilmeye devam ediliyor. “E-BELEDİYE” projesi kapsamında daha kapsamlı ve hızlı şekilde, her gün güncellenen haberler ve bilgiler de www.bartinbelediyesi.com adresinden paylaşılıyor. Vatandaşlar web sayfasını takip ederek belediye ile ilgili çalışma ve duyurulara daha hızlı ulaşabiliyor. Sitede belediye ile ilgili genel kurumsal bilgiler, duyuru ve ilanlar, vefatlar, kent rehberi, projeler, etkinlikler, nöbetçi eczaneler, Meclis gündem ilanları, plan ve raporlar, otobüs tarifeleri ve saatlerinin yanı sıra Meclis Toplantıları, belediye hizmetleri ve çalışmalarıyla ilgili en güncel haberler yer alıyor.

Mobilden de Aynı İşlemler Yapılabiliyor

Yine ana sayfada bulunan “Başkan” menüsünde yer alan “Başkana Mesaj“ bölümünden şikâyet, talep ve ihtiyaçlar Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın doğrudan kendisine iletiliyor. Bartın Belediyesi, mobilden de hem faturalarını ödeyebilme hem de su abonelik işlemlerini gerçekleştirme imkânı sunuyor. “www.bartinbelediyesi.com” adresine 2021 yılında 685.477 ziyaret olurken, 15 bin 993 kişi site üzerinden su borcu, çevre temizlik ve emlak vergisi gibi ödemelerini gerçekleştirdi. Belediye sitesi üzerinden işlem yapan 15.993 kişiden toplam 2.742.994.51 TL tahsilat yapıldı.

WEB TV ile Çalışmalar Video Haberlerle Anlatılıyor

Çok sayıda projenin yanı sıra dijital dönüşeme yönelik de çalışma yapıldı. “www.bartinbelediyesi.com” adresi üzerinden verilen “E-Belediye” hizmetinin yanı sıra Sanal Tur ve WEB TV projeleri de hayata geçirildi. Bu proje kapsamında “www.bartinbelediyetv.com” adresi üzerinden Bartın Belediyesi ile ilgili görüntülü haber paylaşımı, Belediye Başkanının mesajları, kültür, sanat ve spor etkinlikleri, duyurular ve projeler kamuoyuyla paylaşılıyor. WEB TV’ye “www.bartinbelediyesi.com” adresinde yer alan “Belediye TV” menüsünden de ulaşmak mümkün.

Kent Müzesi Sanal Turla Gezilebiliyor

www.sanalturbartin.com” adresi üzerinden de şehrimizin tarihi değerleri ve gezilebilecek tüm mekanlar bilgisayar ve internet ortamında interaktif olarak yukarı ve aşağı ve sağa sola olmak üzere 360°'lik bir açı ile izlenebiliyor. Ziyaretçilere sanki oradaymış gibi hissetmesini sağlayan 360 derece sanal tur, mekanı, hizmetleri, ürünleri tanıtmak için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bir görüntüden diğer bir görüntüye geçmek, örneğin bir dış mekandan kapıyı tıklatarak iç mekana girmek, yakınlaştırarak detayları görebilmek, fotoğraf menü vasıtasıyla yöneterek gezebilmek kolaylıkla mümkün oluyor. İlk etapta sanal turda Bartın Kent Müzesi ile ilgili çalışmalar tamamlanarak, vatandaşların kullanıma açıldı.

“Geçmiş İle Geleceği Birleştiren Belediyecilik”

Geçmiş ile geleceği birleştiren belediyecilik anlayışıyla bugüne kadar birçok çalışmayı Bartın’a kazandıran Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla oluşturulan Bartın Belediyesi Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası Projesi çerçevesinde Kültür Yolu da sanal turla gezilebilecek. Ebu Derda Türbesi, Gazhane Kültür Parkı, Köypark güzergahında oluşturulacak hat üzerinde tarihi ve kültürel yapılar restore edilirken, bazılarının da restorasyon ve düzenleme projeleri hazırlanarak hayata geçirildi. Proje kapsamında Bartın’da ki tüm kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak basılı hale getirilmesi hedeflendi. Bu kapsamda Belediyesi Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası Projesi oluşturuldu. Son olarak da bu projenin sanal turla gezilebilmesi amaçlandı.

Kültür Yolunu 360°'Lik Bir Açı İle İzleyebilecekler

Yapım aşamasında olan kültür yolu ile ilgili sanal tur çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlar, Ebu Derda Türbesi, Şehitlik, Dikilitaş, Kuleyanı Çeşmesi, Şadırvan, Su Terazisi, Taş Han, Şehir Hamamı, Bartın Evler, Gavurtaşı Şelalesi, Aya Nikolas Kilisesi, Gazhane Kültür Parkı, Tarihi İskele, Orduyeri Köprüsü, Fatih Sultan Mehmed Heykeli, Galla (Kadınlar) Pazarı, Millet Konağı, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ve Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’ni de 360°'lik bir açı ile izleyebilecek.

“Çok Sayıda İşlem “E-Belediye” Üzerinden Yapabiliyor”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi olarak dijital dönüşüme büyük önem veriyoruz. Web sitemiz sayesinde halkımıza online olarak birçok hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız belediyemizle ilgili veya yapılan çalışmalarla ilgili tüm detaylı bilgiye belediye sitemizden ulaşabiliyor. “E-Belediye” projesi sayesinde “www.bartinbelediyesi.com” adresinden hem faturalarını ödeyebilme hem de su abonelik işlemlerini gerçekleştirme imkânı sunuluyor. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden internet üzerinden çok sayıda işlemini “E-Belediye” üzerinden yapabiliyor.

“Kültür Yolu Üzerinde Bulunan Tarihi Yapıları Sanal Tur İle Tanıtacağız”

Buna ilave olarak Sanal Tur ve WEB TV projelerini de hayata geçirdik. Bartın Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz ilk günden beri tarihimize en iyi şekilde sahip çıkmak için yoğun mesai harcıyoruz. Bu kapsamda da Bartın Tarih Envanterleri ve Kültür Yolu Projesini başlattık. Bu projeyi hayata geçirebilmek için tarihi mirasımız olan yapılarda Bartın Belediyesi olarak gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak turizme kazandırdık. Kültür Yolu Haritamızda yer alan Ebu Derda Türbesi, Şehitlik Anıtı, Dikilitaş Anıt Mezarı, Kuleyanı Çeşmesi, Su Terazisi, Şehir Hamamı, Kent Müzesi, Gavurtaşı Şelalesi, Gazhane Kültür Parkı, Fatih Sultan Mehmed Heykeli, Şehir Hamamı, Tarihi İskele, Orduyeri Köprüsü, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ve Gavurtaşı Şelalesi’ni restore ettik. Yine güzergahta bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’nin de yapımını tamamlayarak hizmete açtık.  Şimdi ise bu restore ettiğimiz Kültür Yolu üzerinde bulunan tarihi yapıları sanal tur ile tanıtacağız. WEB TV ile de projelerimizi, duyurularımızı ve çalışmalarımızı video haberlerle anlatıyoruz. İlimizin tanıtımına katkı sağlayacak olan bu projelerin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”