Bartın'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. Yıl Dönümü törenle kutlandı

Bartın'da 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Bartın'da Boğaz ve İnkumu açıklarında denize çelenk bırakıldı.

Bartın'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. Yıl Dönümü törenle kutlandı

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Törene, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Yavuz Daylak, Bartın Limanı Başkanı Mehmet Akif Arslansoy ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Bartın Limanı’ndan römorkör ile denize açılan protokol üyelerine Sahil Güvenlik Komutanlğı, Deniz Polisi, balıkçı ve gezi tekneleri de eşlik etti.

Kabotaj Kanunu’nun önemine dikkat çeken Vali Arslan, denizlerimizin daima huzur ve bereketle dolu olmasını diledi. Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hakimiyetimizin sağlanması bakımından büyük öneme sahip olan Kabotaj Kanunu’nun denizciliğimizin her geçen gün gelişmesinde, ekonomik hayatın ve ticaretin büyümesinde, dünya ticaretinde söz sahibi ülkeler ile rekabet ortamının yaratılmasında önemli bir kazanım olarak tarihe geçtiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan eden ülkemizde 98 yıldır 1 Temmuz tarihi ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hakimiyetimizin sağlanması bakımından büyük öneme sahip olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin her geçen gün gelişmesinde, ekonomik hayatın ve ticaretin büyümesinde, dünya ticaretinde söz sahibi ülkeler ile rekabet ortamının yaratılmasında önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize gereken önemi vermek, denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak amacımızdır. Bunun yanında gelecek kuşaklara daha yaşanılır doğa ve daha temiz denizler bırakmak için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu vesileyle, deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarken, başta denizcilik sektöründe hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, denizlerimizin daima huzur ve bereketle dolu olmasını diliyorum.”

Denize çelenk ve karanfiller bırakıldı

Vali Arslan ve il protokolünce denizlerimizi korumak ve güvenliğimizi sağlamak için canlarını feda eden deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk ve karanfil bırakıldı.

İnkumu açıklarında kısa süreliğine demirleyen tekneler burada çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Bu sırada Sahil Güvenlik ve deniz polisi botlarla siren çaldı.