Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda Büyük Coşku

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkumandanlığında gerçekleştirilen Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının anıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl Bartın'da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da 102. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenlenecek. Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek kutlamalar, halkı bir araya getirecek.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda Büyük Coşku

Çelenk Sunma Töreni ve Saygı Duruşu

Kutlama programı sabah saat 09.00’da başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı katılacak. Çelenklerin sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrağın göndere çekilmesiyle sona erecek.

Tebrikat Töreni Bartın Valiliği’nde

Çelenk sunma töreninin ardından Bartın Valiliği’nde tebrikat töreni gerçekleştirilecek. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, Bartın protokolüne Zafer Bayramı tebriklerini iletecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda Kutlamalar Devam Edecek

Saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek kutlamalar, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Dz. Ütğm. Burak Sağlam tarafından yapılacak.

Zeybek ve Yöresel Halk Oyunları

Törenin ardından Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından Zeybek gösterisi sunulacak. Ayrıca, Otizimli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği tarafından yöresel halk oyunları sergilenecek.

Minik Seymenler ve Sporcu Gösterileri

Etkinlikler, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Seymen gösterisiyle devam edecek. Şiirlerin okunacağı etkinlikte, sporcuların ödülleri de takdim edilecek.

'Zafere Doğru' Fotoğraf Sergisi ve Şehitlik Ziyareti

Saat 14.00’de Hükümet Caddesi’nde “Zafere Doğru” isimli fotoğraf sergisi açılacak. Ayrıca, saat 14.30’da Bartın Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılacak.

TCSG-22 Halkın Ziyaretine Açılacak

Amasra Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı'na bağlı TCSG-22 Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Amasra Limanı’nda 10.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Fener Alayı ve Konserlerle Taçlanacak

Günün sonunda saat 20.00’de Bartın Belediyesi önünden başlayacak Fener Alayı ile etkinlikler devam edecek. Ardından, saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Bartın Belediyesi Ritim Grubu sahne alacak. Coşkunun doruğa çıkacağı saat 21.30’da ünlü DJ ve prodüktör Emrah Karaduman Bartın halkıyla buluşacak. Aynı saatlerde İnkum Tatil Beldesi’nde DJ Denny eğlenceli bir performans sergileyecek.